23.7 C
Knokke-Heist

Kunstwerken van François Lagast op naturel linnen tentoongesteld in Scharpoord

In de tentoonstelling van François Lagast, die momenteel in Scharpoord loopt, zijn alle schilderijen op onbewerkt naturel linnen geschilderd. Het onbewerkte linnen biedt een breed scala aan kleurmogelijkheden, wat de kunstwerken nog levendiger maakt. François, een voormalige zeevisser en sleepdienst in Zeebrugge, begon zijn schilderavontuur in de jaren 2000 na zijn pensionering. Hij volgde hiervoor een cursus bij “De Marge”. In Knokke-Heist staat François bekend om zijn muurschilderingen en raamschilderingen voor verschillende evenementen zoals carnaval, Pasen en Kerstmis.

Op de vernissage van de tentoonstelling waren de heer en mevrouw Lagast aanwezig, samen met ondervoorzitter van Heyst Leeft Rony Engelrelst, schepen Bert De Brabander en voorzitter van Heyst Leeft André Desmidt. Schepen Bert De Brabander sprak op de vernissage over de kunstwerken en de kunstenaar.

De tentoonstelling omvat 25 werken, allemaal geschilderd met acryl op doek, die de visserij en het toerisme laten zien. Het initiatief voor deze tentoonstelling is genomen door Heyst Leeft en de tentoonstelling is gratis toegankelijk voor het publiek. De tentoonstelling loopt nog tot 23 april.

Mis deze unieke tentoonstelling van François Lagast niet! Bezoek Scharpoord en laat u betoveren door zijn kunstwerken op naturel linnen.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen