13.9 C
Knokke-Heist
woensdag, oktober 20, 2021

Kurt Van Damme legt de ingenieuze app ObsIdentify uit op de Klantendag van de Bib

Op zaterdag 16 oktober 2021 om 14 uur neemt natuurgids Kurt Van Damme je tijdens de Klantendag van de bib mee naar buiten om tijdens een kort wandelingetje je te laten kennismaken met planten, insecten en paddenstoelen. Kurt toont je eerst hoe je de app ObsIdentify heel eenvoudig kunt installeren op je smartphone. Hiermee maak je een foto en kun je in één klik maar liefst 22.303 wilde dieren en planten die voorkomen in Noordwest-Europa identificeren!  (foto copyright Wim Dirckx)

Elke waarneming is belangrijk voor verder wetenschappelijk onderzoek 

Bewaar deze foto’s en waarnemingen overzichtelijk op je app. Je wordt daarna beloond met tips op maat om soorten te vinden, behaalt badges en wordt uitgedaagd om mee te doen met challenges. Jouw waarnemingen en die van anderen dragen bij aan kennis van de natuur. Zo maken je waarnemingen en die van anderen deel uit van onderzoek naar deze soorten. Elke waarneming telt!  

Stichting Observation International 
De beeldherkenning in ObsIdentify wordt mogelijk gemaakt door waarnemingen uit Waarneming.nl, Waarnemingen.be en Observation.org. ObsIdentify is een product van Stichting Observation International, in samenwerking met Naturalis Biodiversity Center, Natuurpunt, COSMONiO Imaging BV en Zostera. 

Inschrijven voor deze gratis workshop kan in Bib Scharpoord  via T 050 630 400 of  bibliotheek@knokke-heist.be     

Lees ook deze artikels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je reactie op het artikel.
Graag je naam hier.

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!