18 C
Knokke-Heist

Lambo’s Dubbelklapper Bezorgde R Knokke FC wat hoofdpijn

Zakari Lambo wist zaterdagavond zijn voormalige ploeg FC Knokke te verslaan met twee cruciale doelpunten voor La Louvière, waardoor de vijfde plaats voor Knokke plotseling weer verder weg lijkt. Ondertussen werd Mandel United met 2-0 verslagen door Olympic Charleroi, waardoor degradatie naar de tweede afdeling onvermijdelijk is.

Zaterdagavond leed FC Knokke een 2-0 nederlaag in een wedstrijd zonder toeschouwers tegen La Louvière op het indrukwekkende nieuwe trainingscomplex van de Waalse club. La Louvière strijdt samen met buurtgenoot Francs Borains voor de felbegeerde derde plaats. Zakari Lambo, de voormalige speler van FC Knokke, scoorde tweemaal en bezorgde zijn ex-ploeg een gevoelige klap.

Yves Van Borm, de trainer van FC Knokke, was teleurgesteld in het optreden van zijn ploeg: “La Louvière heeft dit seizoen thuis slechts één keer verloren. Ze speelden volwassen en viriel, maar wij waren precies lammetjes. Ik telde amper twee kansen van La Louvière, maar halfweg stonden we al 2-0 achter. Na de rust zag ik veel goede wil bij ons, en we probeerden de bakens te verzetten, maar tevergeefs. De laatste pass kwam er ook nooit uit.”

Door het verlies wordt het bereiken van de vijfde plaats nu een stuk moeilijker voor Knokke. Dit kan leiden tot een daling in motivatie bij de spelers. Desondanks benadrukt Van Borm dat hij zal proberen iedereen scherp te houden: “Toch gaan we proberen iedereen te blijven triggeren.”

Aan de andere kant van het spectrum kon Mandel United geen vervolg geven aan hun eerdere halve stunt tegen Club Luik. De ploeg verloor met 2-0 van Olympic Charleroi en is nu zeker van degradatie naar de tweede afdeling. De supporters van Mandel United zullen ongetwijfeld teleurgesteld zijn, maar het team zal zich moeten herpakken en zich richten op het volgende seizoen.

Met het einde van het seizoen in zicht, zullen zowel Knokke als La Louvière zich blijven inzetten om hun doelen te bereiken. De komende weken zullen cruciaal zijn voor beide ploegen, waarbij elke wedstrijd een beslissende factor kan zijn in de uiteindelijke rangschikking.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen