dinsdag, april 16, 2024
HomeKnokke-HeistLaureaat Toerisme Knokke-Heist: Kwaliteitsboost door het Q-traject

Laureaat Toerisme Knokke-Heist: Kwaliteitsboost door het Q-traject

In een tijd waarin de kwaliteit van de toeristische ervaring steeds belangrijker wordt, hebben 26 West-Vlaamse toeristische organisaties, waaronder Toerisme Knokke-Heist, met succes deelgenomen aan het ambitieuze Q-traject. Dit initiatief, gericht op het verbeteren van gastbeleving en bezoekerstevredenheid, omvatte deelnemers uit diverse sectoren: van horeca en logies tot musea, attracties en toeristische infokantoren.

Een Jaar van Inzet en Groei

Gedurende een jaar hebben deze toegewijde deelnemers en hun teams zich ingezet om de kwaliteit van hun dienstverlening te verhogen. Door deel te nemen aan het Q-traject, kozen ze ervoor hun operationele werking kritisch onder de loep te nemen. Het traject bood hen de kans om zich in de plaats van hun gasten te verplaatsen, de sterke en zwakke punten van hun organisatie te identificeren en fundamenteel na te denken over het bestaansrecht van hun onderneming.

Centraal in Gastbeleving

“Toeristische ondernemers zijn vaak het eerste en meest cruciale contactpunt voor bezoekers aan onze provincie. Ze zijn een essentiële schakel in de kwaliteitsbeleving van toeristen en recreanten,” benadrukt Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde voor Toerisme. Met deze visie stimuleert de provincie actief kwalitatief hoogwaardig toerisme en ondersteunt het toeristische organisaties en ondernemers in hun streven naar uitmuntendheid.

Het Q-traject in Detail

Het traject bestond niet alleen uit plenaire sessies, maar ook uit drie individuele coachingsessies, een mystery visit en een actieve klantenbevraging. Bijzondere aandacht ging uit naar de betrokkenheid van het volledige team van elke organisatie. Het benadrukt dat niet alleen de managers, maar vooral de medewerkers die in direct contact staan met de klanten, een sleutelrol spelen in het verbeteren van de servicekwaliteit. Aan het einde van het traject dienden de deelnemers een groeiplan in, gericht op toekomstige verbeteringen.

Laureaten per Regio

De succesvolle afronding van het Q-traject door de 26 organisaties onderstreept de diversiteit en rijkdom van het toeristische aanbod in West-Vlaanderen. Van de idyllische kust van Knokke-Heist tot het historische Brugge en het Brugse Ommeland, van de serene Leiestreek tot de herinneringsrijke Westhoek, elke regio heeft zijn unieke charmes en kwaliteiten. Toerisme Knokke-Heist, als één van de laureaten, vertegenwoordigt de kustregio met trots en toont aan dat voortdurende inzet voor kwaliteit en gastbeleving loont.

De deelname van Toerisme Knokke-Heist aan het Q-traject is een bewijs van hun toewijding aan uitmuntendheid en kwaliteitsverbetering. Het traject biedt niet alleen een platform voor zelfreflectie en groei, maar versterkt ook de positie van West-Vlaanderen als een topbestemming voor kwalitatief toerisme. Door samen te werken, te leren en te innoveren, zetten deze organisaties West-Vlaanderen op de kaart als een regio waar kwaliteit en gastvrijheid hand in hand gaan.