Home Cultuur Le Cygne schrapt "Morgen"

Le Cygne schrapt “Morgen”

Nadat de mensen van balletgroep Le Cygne uit Knokke-Heist in mei de voorstelling “Morgen” moest uitstellen omwille van de lockdown, hadden ze al hun pijlen gericht op het weekend van 6, 7 en 8 november om alsnog te brengen waar de kinderen, lesgevers en volwassenen keihard aan hadden gewerkt.

Daarbij werden pogingen gedaan om de lessen in de mate van het mogelijke toch te laten doorgaan. Er werd gedanst met mondmaskers, er werd gedanst in open lucht, er werd afstand gehouden, nummers werden opnieuw gemaakt, er werd in bubbels gewerkt enz. om toch maar te kunnen optreden.

Tot het bestuur vorige maandag toch oordeelde dat het niet verantwoord was om de optredens te laten doorgaan.

De coronacijfers liepen te hoog op en ondanks de vele maatregelen die door het bestuur, de lesgevers en door de mensen van Scharpoord genomen werden, vond men toch dat het beter was om geen risico’s te nemen. Tijdens het dansen is afstand houden nu eenmaal niet altijd houdbaar en ook de beperking van het aantal mensen in een zaal speelde een grote rol.

Al die zaken hebben er toe geleid dat het bestuur geoordeeld heeft om de voorstelling te schrappen. Veiligheid gaat voor alles. En dat een dag later alle culturele centra dicht moeten, heeft alleen maar onderstreept dat ze een juiste keuze gemaakt hebben.

Ondertussen wordt er uitgekeken hoe het vele werk toch een beetje getoond kan worden en wordt er gehoopt dat de lessen zo snel mogelijk hervat kunnen worden. De voorstelling komt er in ieder geval niet meer, wie Le Cygne aan het werk wil zien, zal moeten wachten op het weekend van 13, 14 en 15 mei 2022. Zet die data in ieder geval nu al in jullie agenda.

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Leven Zoals Het Is Knokke-Heist

Elke week stelt de dienst Burgerzaken van de gemeente een overzicht op van de geboorten, huwelijken en overlijdens van alle betrokken burgers die geen...

Rouwbericht: Luc De Groote, voormalig directeur marketing bij de dienst Toerisme van Knokke-Heist

Luc De Groote, voormalig directeur marketing bij de dienst Toerisme van Knokke-Heist is op zondag 22 november 2020 op 65-jarige leeftijd in Gent overleden aan een slepende...

Het kerstseizoen bij de lokale omroep van Knokke-Heist start op 7 december

Het kerstseizoen bij de lokale omroep van Knokke-Heist start op 7 december! Niemand minder dan Mr. Christmas Michael Bublé opende met één van zijn...

Recente reactie van onze lezers