4.8 C
Knokke-Heist

Leerlingen konden door staking niet naar school in Sluis

Werknemers in het leerlingen- en zorgvervoer hebben woensdag ook gestaakt in Zeeland en de gemeente Sluis. Hierdoor is die dag de Regiotaxi Zeeuws-Vlaanderen beperkt beschikbaar. Gebruikers gaan hinder ervaren. Pas morgen weet de Gemeentelijke Vervoercentrale Zeeland hoe groot de stakingsbereidheid zal zijn.

Niet alle kinderen uit Zeeuws-Vlaanderen die gebruik maken van leerlingenvervoer, konden worden vervoerd. De beschikbare chauffeurs voor de Regiotaxi reden deze dag eerst de ritten op basis van de jeugdwet en de ritten naar medische bestemmingen. 

Reactie

“De stakingen hebben een grote impact voor de leerlingen en hun ouders en voor de andere gebruikers van de Regiotaxi. Dat betreuren we heel erg. We hebben begrip voor de chauffeurs. Wel hopen we voor onze klanten dat de stakingen beperkt blijven. En dat deze leiden tot betere arbeidsvoorwaarden voor de chauffeurs. Dat kan zeker helpen om meer mensen enthousiast te maken voor het vak”, aldus wethouder Jeroen de Buck, namens het Samenwerkingsverband Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV) Zeeuws-Vlaanderen.  

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen