vrijdag, augustus 19, 2022
20.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Leesclubbing: dé gezelligste doe-het-zelfleesclub  

Leesclubs winnen aan populariteit en dat is ook Bibliotheek Knokke-Heist niet ontgaan. De bib lanceert op vrijdag 1 juli 2022 het gloednieuwe Leesclubbing-project: DIY-boekenclubs voor jou en je vrienden. Vanaf deze zomer kan je dus in Bibliotheek Scharpoord terecht om jouw gratis Leesclubbing-pakket op te halen en te delen met jouw leesbuddies. De voorraad is beperkt, dus snel zijn is de boodschap!   

Wat is leesclubbing? 
Leesclubbing doe je helemaal zelf. Je leest met een groepje vrienden, familie of zelfs buren hetzelfde boek en daarna praat je erover. Je kiest volledig zelf met wie, waar en wanneer. De bib zorgt steeds voor nieuwe, spraakmakende boeken in 5 verschillende categorieën, jij zorgt voor het leesclubje.   

Hoe werkt het?   

Ga langs bij Bibliotheek Scharpoord en kies uit 10 gespreksstofrijke boeken. Stuk voor stuk staan ze garant voor genoeg stof om achteraf over te discussiëren. Ga met de gekozen totebag vol leesplezier naar de balie waar de bibmedewerker het voor 8 weken aan jou kan uitlenen. 
 
Wat zit er allemaal in een Leesclubbing-pakket? Een prachtige totebag met daarin:   

  • 5 exemplaren van een spraakmakend boek. Geen paniek als jouw leesclubje uit minder dan 5 personen bestaat, dan gebruik je gewoon het aantal gewenste exemplaren.  
  • Een verzegelde envelop met discussievragen: jouw redder in gespreksnood.  
  • Een beknopte handleiding.  

Daarna bezorg je jouw leesvrienden het boek en prik je een datum om samen te komen. Op deze grote dag, maak je het gezellig met een hapje en een drankje. Vergeet schoolse boekbesprekingen en doe alsof je samen aan de toog zit: spontaan en ongedwongen. De bijgevoegde discussievragen helpen je op weg.   

Na afloop verzamel je de boeken en breng je ze in de totebag terug naar de bib. Inleveren doe je opnieuw aan de balie.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen