18 C
Knokke-Heist

Legendarische Lancaster uit WOII maakt zeldzame vlucht boven For Freedom Museum op 4 mei

In een uniek eerbetoon aan de slachtoffers van beide wereldoorlogen zal de iconische Avro Lancaster van de Royal Air Force Battle of Britain Memorial Flight (BBMF) volgende week donderdag 4 mei een zeldzame flypast uitvoeren boven het For Freedom Museum in Ramskapelle, Knokke-Heist.

Lokale inwoners en liefhebbers van historische vliegtuigen zullen getuige zijn van een bijzondere gebeurtenis, wanneer de legendarische Avro Lancaster PA 274 van de BBMF een flypast maakt boven het For Freedom Museum. Deze bijzondere vlucht wordt georganiseerd ter ere van de Nationale Herdenkingsdag in Nederland en om het For Freedom Museum te bedanken voor de opening van de nieuwe afdeling “Wings For Freedom”, gewijd aan de luchtoorlog boven Belgisch grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Van de 7.377 Lancasters die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gebouwd, zijn er wereldwijd slechts twee exemplaren nog luchtwaardig. De Avro Lancaster was uitgerust met vier Rolls-Royce Merlin XX-motoren en bood plaats aan een bemanning van zeven personen. Veel ouderen die de oorlog hebben meegemaakt, herinneren zich nog levendig het zicht en geluid van de konvooien Lancasters op weg naar Duitsland.

De flypast kan alleen doorgaan als de weersomstandigheden gunstig zijn en het 78-jarige vliegtuig gevrijwaard blijft van defecten. Het For Freedom Museum nodigt fotografen en vliegtuigspotters uit om deze unieke gebeurtenis bij te wonen. De auteurs van de vijf beste foto’s of video-opnamen worden uitgenodigd voor de opening van de nieuwe vleugel “Wings For Freedom” op 16 juni en krijgen tevens een gratis rondleiding met hun gezin in het For Freedom Museum op een latere datum. Inzendingen kunnen voor eind mei worden verstuurd naar info@forfreedommuseum.be.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen