HomeKnokke-HeistLENGERS YACHTS gaat Belgische vestiging openen in Knokke-Heist

LENGERS YACHTS gaat Belgische vestiging openen in Knokke-Heist

Omdat de vraag in het topsegment van de motorjachten in Duitsland en Nederland de laatste jaren enorm is toegenomen, zat de exclusieve jachtealer in het topsegment krap bij kas en waren ze niet altijd in staat om ons Belgen tot op het hoge niveau te bedienen waar ze bekend om staan.

Die extra handen hebben ze nu wel, in de persoon van Philippe Van de Ryse voormalige medeorganisator van de Zoute Grand Prix: hij wordt verkoopdirecteur voor Lengers Yachts in onze gemeente en neemt de dagelijkse leiding van de vestiging in Het Zoute op zich.

Philippe was eerder medeoprichter en zaakvoerder van ‘Zoute Events’, de organisator van het befaamde en hippe oldtimerevenement ‘Zoute Grand Prix’ in Knokke-Heist. De jubileumeditie van dit oldtimerevenement was voor hem het uitgelezen moment om uit elkaar te gaan. “Het was een prachtig parcours, een fantastische ervaring, maar het werd tijd voor een nieuwe uitdaging”, aldus Philippe Van de Ryse. Die nieuwe weg kwam uit bij het familiebedrijf in Muiden.

CEO Bas Lengers: “In België moet je een rasechte Belg zijn om iets te bereiken, het draait allemaal om je connecties. Met zijn uitgebreide netwerk en zijn werkervaring in Knokke en ver daarbuiten, is Philippe de juiste man voor de juiste baan. “Lengers is erin geslaagd een kantoorgebouw te verwerven op de Zeedijk te Knokke-Heist, een absolute toplocatie in de welvarende badstad, “a place where everything is happening”. Op dit steunpunt, waar de verbouwing momenteel in volle gang is, worden videoschermen en maquettes van de door Lengers Yachts vertegenwoordigde merken geïnstalleerd. Die merken zijn: Sanlorenzo, een boutique bedrijf in de jachtbouw dat jaarlijks een select aantal unieke in serie gebouwde composiet jachten met custom interieurs bouwt; Bluegame (100% dochter van Sanlorenzo), dat uitblinkt in een stoer, volledig innovatief concept, robuust en zeewaardig, een absolute nieuwe mijlpaal in jachtontwerp; Prestige, dat zich onderscheidt door een unieke kwaliteit-prijs verhouding, met een prachtige collectie van 42 tot 70 ft en SACS, de top in volledig custom-built RIB boten. Een ruime keuze om uit te kiezen! Naast deze uitgebreide collectie onderscheidt het familiebedrijf zich door deskundigheid, persoonlijk karakter en service. Op 1 juli 2021 gaan de deuren in Knokke open en kan de aanstaande Belgische clientèle zich verheugen op een warm welkom.

Lengers: “,,Daar worden contacten gelegd en interesses gekweekt, vervolgens komt de klant naar Muiden of neemt ons direct mee naar de werf in Frankrijk of Italië voor een proefvaart.”

Tewaterlating


Bij de tewaterlating deze zomer wordt de Bluegame BGX60 feestelijk gepresenteerd. De BGX60 – is een vervolg op het enorme succes van de BGX 70, waarvan inmiddels al 13 modellen zijn verkocht. Ze is de eerste motorboot die de concurrentie aangaat met flybridge jachten. In de loop van 2021 zullen de Sanlorenzo 90 A en de Bluegame BG72 hun wereldpremière – op het Yachting Festival van Cannes – beleven en ook de Prestige 690 – op de Lengers Boat Show 2021 zal haar debuut maken. Lengers Yachts breidt niet alleen haar portfolio uit, naast de nieuwe vestiging in Knokke-Heist wordt later dit jaar ook een kantoor in München geopend en staat ook een vestiging in Helsinki op de planning. Veel bedrijven en sectoren hebben een slecht jaar achter de rug, het coronavirus heeft echter geen vat gekregen op de luxe jachtbouw. Lengers: “,,We hebben vorig jaar heel goed gepresteerd en zijn ook in 2021 uitstekend van start gegaan. We hebben al een enorm aantal transacties gesloten. Nu we ons ook intensief vanuit Knokke-Heist op de Belgische markt richten, verwachten we dat de aanvragen alleen maar zullen toenemen. “

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers