18.4 C
Knokke-Heist

Leo De Waele Dringt aan op Zerotolerantie Tegen Overlast in Knokke-Heist

De temperaturen rijzen de pan uit, en helaas, zo ook de overlast in Knokke-Heist. De strandbezoekers en lokale bewoners zoeken koelte en ontspanning, maar wat ze krijgen is een hoop overlast. Dit is niet hoe Knokke-Heist zichzelf als een hoogwaardige kustgemeente wil presenteren, waar mensen in vrede en veiligheid kunnen vertoeven, klinkt het vanuit de oppositie.

Vlaams Belang-gemeenteraadslid Leo De Waele vindt het tijd voor actie en heeft een extra agendapunt voorgesteld voor de gemeenteraadsvergadering op 29 juni. Zijn oproep? Zerotolerantie tegen elke vorm van overlast.

In zijn voorstel vraagt De Waele om actief beleid tegen verschillende zaken die de rust van de lokale bevolking en bezoekers van de prachtige kustlijn van Knokke-Heist verstoren. Dit omvat lawaai op het strand, intimidatie van badgasten en strandtentuitbaters, sluikstorten, het bezit en gebruik van drugs, waaronder waterpijpen en lachgas, openbaar rondlopen met ontbloot bovenlijf buiten de stranden en de zeedijk en geluidsoverlast veroorzaakt door onnodig hard accelereren met auto’s.

Zerotolerantie betekent volgens De Waele dat de politie optreedt zonder waarschuwingen en zonder excuses. De Waele gelooft dat deze proactieve benadering een afschrikkend effect zal hebben. “Het is hoog tijd dat de gemeente de problemen doortastender aanpakt”, zei hij.

De Waele waarschuwde dat als er geen kordate actie wordt ondernomen, Knokke-Heist tijdens de weekends en de zomervakantie situaties kan meemaken zoals de recente ongeregeldheden in de Blaarmeersen in Gent. “Als de vakantie van de mensen wordt verpest, zullen ze ergens anders hun toevlucht zoeken, met alle gevolgen van dien voor Knokke-Heist.”

Dit is een kritiek moment voor Knokke-Heist, dat zich moet afvragen of het zijn reputatie als hoogwaardige kustgemeente wil behouden. De voorgestelde zerotolerantie tegen overlast is een stap in de goede richting om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van leven in Knokke-Heist behouden blijft.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen