zaterdag, april 20, 2024
HomeCultuurLezing door Mieke De Ketelaere: Een diepgaande kijk op Artificiële Intelligentie

Lezing door Mieke De Ketelaere: Een diepgaande kijk op Artificiële Intelligentie

De Impact van AI in Ons Dagelijks Leven: Een Verkenning door Mieke De Ketelaere

Op zondag 4 februari 2024, om 16 uur, nodigt Cultuurcentrum Scharpoord u uit voor een fascinerende lezing door Mieke De Ketelaere, ICT-vrouw van het jaar 2018 in België. Deze sessie richt zich op het complexe en intrigerende onderwerp van artificiële intelligentie (AI).

Wat is Artificiële Intelligentie?

De lezing begint met een heldere introductie tot wat artificiële intelligentie is. Mieke De Ketelaere, bekend om haar vermogen om complexe technologische concepten te vertalen naar toegankelijke informatie, zal de basisprincipes van AI uitleggen. Deze uitleg is essentieel voor iedereen die geïnteresseerd is in hoe deze technologie onze wereld vormgeeft.

De Invloed van AI op Ons Dagelijks Leven

De Ketelaere zal vervolgens ingaan op de diverse manieren waarop AI ons dagelijks leven beïnvloedt. Van smartphones tot geavanceerde gezondheidszorg, AI is overal en heeft een substantiële impact op hoe we leven, werken en communiceren.

De Voor- en Nadelen van AI

Een belangrijk deel van de lezing zal gewijd zijn aan de discussie over de positieve en negatieve aspecten van AI. De Ketelaere zal zowel de potentiële waarden als de gedefinieerde risico’s van deze technologie belichten, met voorbeelden die laten zien hoe AI onze wereld kan verbeteren of compliceren.

De Toekomst van AI: Ethiek en Duurzaamheid

Als hoogtepunt zal De Ketelaere haar visie delen over hoe we AI op een ethisch verantwoorde en ecologisch duurzame manier kunnen gebruiken. Ze zal benadrukken welke stappen nodig zijn om ervoor te zorgen dat de ontwikkeling en implementatie van AI-technologie ten goede komt aan de samenleving als geheel.

Sociale Bijdrage

Alle inkomsten van de lezing gaan naar de sociale werken van Innerwheel Knokke-Oostkust. Dit benadrukt de toewijding van zowel Mieke De Ketelaere als het Cultuurcentrum aan sociale verantwoordelijkheid en gemeenschapssteun.

Praktische Informatie

Datum en Tijd: Zondag 4 februari 2024, 16:00 uur.
Locatie: Cultuurcentrum Scharpoord.
Toegangsprijs: € 35 (inclusief receptie).

Mis deze kans niet om meer te leren over AI van een van de meest vooraanstaande experts in België. Reserveer uw plaats vandaag nog!