5.9 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022
your alt tag'

Light ART zorgt voor extra sfeer én een veilige spreiding van de eindejaarsshoppers

Tot en met 9 januari 2022 zorgt Light ART opnieuw voor een unieke sfeer in Knokke-Heist. De lichtkunstwandeling telt maar liefst 9 kunstwerken en loopt doorheen de handelskern. Daarom is het perfect te combineren met het shoppen van kerstcadeautjes of feestoutfit. Bovendien is het een knap staaltje kunst voor elke liefhebber én tegelijk een leuke uitstap voor het hele gezin! Dit jaar is Light ART geïnspireerd op muziek en geluid, wat voor een fantastisch geheel van klank en licht zorgt. 
 
Music Maestro 
De lichtinstallaties van Light ART krijgen elk een link met een muziekstroming, componist of compositie. De curator haalde zijn inspiratie bij enkele pioniers uit de lichtkunst en de muziek. Zo verhoogt de beleving van de kunstwerken. Sommige lichtkunstenaars lieten zich inspireren door de muziek, bij andere kunstwerken ontdekt de bezoeker zelf de muzikale verbanden. Een verrassend samenspel van muziek, geluid en vooral licht. Een app gidst de bezoekers langs het verlicht parcours aan de hand van enkele leuke audiofragmenten. 
 
Kinderparcours 
De allerkleinsten maken op een speelse manier kennis met klank, licht en muziek. Zij kunnen samen met hun gezin de lichtkunstwerken ontdekken met een op maat gemaakte kindergids. Daarin staan knotsgekke opdrachten en challenges voor onderweg.  


Eindejaarsshow 
Knokke-Heist is dé plek om kerstcadeaus of een feestoutfit te scoren. De gouden shoppingdriehoek Lippenslaan-Kustlaan-Dumortierlaan is een waar winkelparadijs. Bovendien zijn alle winkels open op zon- en feestdagen. Het parcours van Light ART is makkelijk te combineren met een dagje shoppen. Op die manier worden de bezoekers verspreid over een grotere oppervlakte, waardoor de drukte in de winkelstraten afneemt.  

Veiligheidsmaatregelen 

Knokke-Heist hecht veel belang aan de veiligheid en gezondheid van de bezoekers. Alles wordt daarom georganiseerd binnen de mogelijkheden die de op dat moment geldende Covid-maatregelen toelaten. Dankzij het uitgerekte parcours en de brede straten, is er voldoende ruimte om een veilige afstand te respecteren. Wordt het toch te druk? Dan wordt het aangeraden om een mondmasker te dragen. Het laatste lichtkunstwerk bevindt zich in de Heilig Hartkerk, daar is een mondmasker en CST verplicht.  
 
Nieuw: om de bezoekers nog meer te spreiden werd, naar aanleiding van de beslissing van het overlegcomité, beslist om 4 extra dagen toe te voegen. De lichtkunstwerken zullen daardoor ook te zien zijn van maandag 20 december tot en met donderdag 23 december 2021, tijdens de eerste week van de kerstvakantie. 
 PRAKTISCH
Light ART is gratis te bezoeken. Haal je gratis routeplan bij Toerisme Knokke-Heist (Zeedijk 660). 

Data:  
11-12, 18-23, 25-30 december & 1-9 januari. Niet op 24 en 31 december. 
4 extra dagen van maandag 20 december tot en donderdag 23 december! 
Tijdstip: telkens van 17 tot 21 uur 

Infopunt
Toerisme Knokke-Heist 
Zeedijk 660 – T 050 630 380 
www.lightart.be 

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over