18.9 C
Knokke-Heist

Lions Club Damme Zwin Steunen Sociale Doelen

In elke Lions club in België heerst autonome besluitvorming en wordt geleid door een jaarlijks gekozen voorzitter die één keer herkozen kan worden zo ook bij de Lions Club Damme Zwin. Vice-voorzitters, secretaris, penningmeester, protocolchef, tailtwister en website-verantwoordelijke maken deel uit van het bestuur. Leden worden bijgestaan door twee maandelijkse vergaderingen: één dinnervergadering en één werkvergadering, waarbij gesprekken over politiek, godsdienst of sectair karakter niet toegestaan zijn. Het bijwonen van de vergaderingen is een verplichting, uitgezonderd voor leden met een speciaal statuut. De toetreding van nieuwe leden wordt door de club beslist.

DSC_0004

Lions België is toegewijd aan het steunen van goede doelen, waarbij alle donaties volledig worden besteed aan sociale doelen en de werkingskosten worden gedekt door eigen bijdragen. Sinds 1952 heeft Lions België 160 miljoen EUR besteed aan plaatselijke sociale doelen en 5 miljoen EUR ingezameld voor internationale Lionsacties.

De eerste Lions club in België werd opgericht in Brussel in mei 1952 en groeide snel uit tot meerdere clubs in verschillende steden, waaronder Antwerpen, Liège, Gent en Namur. De clubs werden gesteund door de wereldorganisatie voor het oprichten van het medisch centrum te Hingene na de overstromingen in 1953.

Lions Club Damme-Zwin werd opgericht op  19 maart 1994 door Stichtend Ere-Voorzitter Raf LAMBRECHT en is één van de 282 Belgische Lionsclubs. De club is gevestigd in Knokke-Heist. De leden komen uit alle uithoeken van Vlaanderen.

Foto’s door Kneistikrant Fotograaf Alain Donvez– alain@kneistikrant.be

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen