woensdag, mei 29, 2024
HomeKnokke-HeistLiteraire Lezing met Tülin Erkan en Muzikale Omlijsting in Knokke-Heist

Literaire Lezing met Tülin Erkan en Muzikale Omlijsting in Knokke-Heist

Op zondag 5 mei 2024 om 10 uur vindt in het Cultuurcentrum Scharpoord te Knokke-Heist een unieke literaire lezing plaats. De getalenteerde schrijfster Tülin Erkan zal centraal staan in een gesprek geleid door Jooris Van Hulle. Erkan, geboren in 1988 en opgegroeid in Oostende, heeft een rijke achtergrond met familiebanden die reiken van België tot Turkije. Haar diverse erfgoed weerspiegelt zich in haar schrijven, waarin ze een complexe identiteit verkent.

Honingeter: Een Reis door Taal en Mythen

Erkan’s debuutroman, Honingeter, is een literair werk dat de grenzen van taal en cultuur verkent. Dit boek brengt een unieke versmelting van Turkse folklore en klassieke mythologie, en heeft de literaire wereld al enige tijd in zijn greep. Naast lovende kritieken, werd Honingeter genomineerd voor de Boekenbon Literatuurprijs en De Bronzen Uil in 2022 en stond het in 2023 op de shortlist van de Boon Literatuurprijs.

Muzikale Begeleiding door Serdar Demirbas

De lezing wordt muzikaal omlijst door Serdar Demirbas, een ervaren sazspeler en zanger. Demirbas, afgestudeerd aan het Rotterdams conservatorium, brengt met zijn saz, een traditioneel snaarinstrument geliefd in de Turkse volksmuziek, een extra dimensie aan het evenement. Zijn muzikale achtergrond is diepgeworteld in zowel de Balkan als Perzië, wat perfect aansluit bij de thema’s van Erkan’s werk.

Praktische Informatie

  • Locatie: Cultuurcentrum Scharpoord, Knokke-Heist
  • Datum en Tijd: Zondag 5 mei 2024, 10 uur
  • Toegangsprijs: €3,50

Dit evenement biedt een fascinerende blik op de kruispunten van cultuur, identiteit, en literatuur, verrijkt door de kracht van muziek. Een must voor iedere literatuurliefhebber en liefhebbers van culturele verdieping.