17.9 C
Knokke-Heist

Literaire Ster Peter Verhelst Schittert in CC Scharpoord: Een Exclusief Interview

Ontdek het inspirerende verhaal van de bekroonde Vlaamse auteur Peter Verhelst in een intiem gesprek, georganiseerd door de gemeentelijke openbare bibliotheek in samenwerking met CC Scharpoord. Laat u meeslepen door zijn passie voor literatuur en krijg een uniek inzicht in zijn veelzijdige carrière.

Op zondag 7 mei 2023, om klokslag 10 uur, opent het Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist haar deuren voor een bijzondere ontmoeting met de gerenommeerde Vlaamse auteur Peter Verhelst. Tijdens dit exclusieve evenement zal journalist Jooris Van Hulle de dichter, romanschrijver en regisseur interviewen over zijn intrigerende leven en indrukwekkende oeuvre.

Peter Verhelst, geboren in 1962, maakte zijn entree in de literaire wereld met de dichtbundel Obsidiaan in 1987. Sinds 2006 is hij verbonden aan het prestigieuze theaterhuis NTGent, waar hij zijn talenten als regisseur en schrijver ten volle benut. Verhelst heeft talloze prijzen in de wacht gesleept voor zijn werken, waaronder De Gouden Uil, de Vlaamse Cultuurprijs en de F. Bordewijk-prijs voor zijn baanbrekende roman Tongkat (1999).

Ook in de jeugdliteratuur heeft Verhelst zijn sporen verdiend. Hij werd bekroond met de Boekenwelp, de Woutertje Pieterse Prijs, de Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs en de Gouden Griffel. Zijn dichtwerk leverde hem onder andere de Paul Snoekprijs, de Gedichtendagprijs, de Jan Campert-prijs, de Herman de Coninckprijs en de Ida Gerhardt Poëzieprijs op. Verhelsts werk is vertaald in veertien talen, wat zijn internationale faam onderstreept.

Ter ere van zijn 30-jarig schrijverschap bracht uitgeverij De Bezige Bij in 2017 een bloemlezing uit met de titel Koor, een verzameling van zijn meest opmerkelijke gedichten. In 2018 publiceerde hij de langverwachte roman Voor het vergeten, geschreven na het onverwachte overlijden van zijn moeder. Dit werk is een lofzang op de kunst, de liefde en het verzet tegen betekenisloosheid en verdriet. Recentelijk werd Verhelst bekroond met de Constantijn Huijgensprijs voor zijn volledige oeuvre.

Mis deze unieke kans niet om deze fascinerende Vlaamse auteur van dichtbij mee te maken. Inschrijven kan telefonisch via 050 63 04 30 of aan het onthaal van CC Scharpoord. De toegangsprijs bedraagt €3,5 per persoon.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen