18.9 C
Knokke-Heist

Literaire Topauteurs delen hun Verhalen in Schouwburg Scharpoord, Knokke-Heist

Knokke-Heist bruist van culturele activiteiten. Op 9 juli komt een uniek literair evenement naar de Schouwburg Scharpoord, dat drie topauteurs op het podium brengt: Mohammed Benzakour, Lieve Joris en Leo Pleysier. Elk van hen heeft een uniek literair pad bewandeld, en ze komen nu samen om hun inzichten en ervaringen te delen.

De Marokkaanse auteur Mohammed Benzakour, die in 1972 werd geboren, is een bekroond schrijver, socioloog en journalist. Met boeken als ‘Abou Jahjah, nieuwlichter of oplichter?’ en ‘Yemma’ heeft hij een reputatie opgebouwd als geëngageerd schrijver. Benzakour, die ook een vooraanstaande columnist is voor NRC Handelsblad en De Volkskrant, presenteert maandelijks het radioprogramma ‘Bonjour met Benzakour’.

Lieve Joris, geboren in Neerpelt, België, heeft een rijke carrière in het schrijven van non-fictie boeken. Ze heeft zich ingegraven in diverse culturen, van de Arabische wereld en Afrika tot Oost-Europa en China. Haar boeken, waaronder ‘Terug naar Congo’ en ‘De poorten van Damascus’, werpen een intiem licht op het leven in deze diverse regio’s.

Leo Pleysier, een inwoner van Rijkevorsel in de Antwerpse Kempen, staat bekend om zijn diepgaande verhalende prozawerk. Zijn boeken, waaronder ‘Waar was ik weer?’ en ‘De Gele Rivier is bevrozen’, verkennen zijn relatie met zijn geboortestreek en zijn familie, maar ook met verre oorden als Engeland, Afrika, India en China.

Deze drie auteurs zullen hun wereldse ervaringen en inzichten delen op zondag 9 juli om 10 uur in de Schouwburg Scharpoord. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar voor €9. Aanmelden kan telefonisch op T 050 630 430, aan het onthaal van CC Scharpoord, of via cc.ticket@knokke-heist.be.

Mis deze unieke kans niet om enkele van de meest boeiende auteurs van onze tijd te horen spreken. Deel uw ervaringen in de reacties, verspreid het nieuws via sociale media, of abonneer u op onze digitale krant voor meer lokale nieuwsupdates uit Knokke-Heist.

Bent u een literatuurliefhebber uit Knokke-Heist? Grijp dan deze kans om de verhalen van deze topauteurs te horen. Deel uw gedachten en ervaringen in de reacties hieronder, of deel dit artikel met uw vrienden op sociale media. Voor meer spannend lokaal nieuws, abonneer u op onze digitale krant.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen