zondag, augustus 14, 2022
27.9 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Jasper Philipsen eerste in Knokke-Heist

Jasper Philipsen heeft de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour op zijn naam geschreven. In een massasprint in Knokke-Heist was hij sneller dan Danny Van Poppel en leider Mads Pedersen. Pedersen begint morgen aan de tijdrit in Scherpenheuvel als leider.

Een groep van zes renners reed al vroeg in de wedstrijd weg: drie Belgen Yentl Vandevelde, Theo Bonnet en Jacob Relaes en drie Nederlanders Yoeri Havik, Daan van Sintmaartensdijk en Nick van der Meer. Het peloton hield de ontsnapping binnen schot met een maximale voorsprong van drie minuten.

Vooral Alpecin Fenix (voor Jasper Philipsen), Quick-Step Alpha Vinyl (voor Fabio Jakobsen) en Trek Segafredo (voor leider Mads Pedersen) deden hun duit in de zaak. Op 15 kilometer van de meet volgde een algemene hergroepering.

Quinten Hermans sprokkelde nog belangrijke seconden in de Gouden Kilometer, maar de onvermijdelijke massaspurt op de Wandelaar in Knokke-Heist was een feit. Leider Mads Pedersen ging als eerste aan, maar Jasper Philipsen kon hem in de laatste 75 meter nog remonteren. Danny Van Poppel finishte tweede voor Pedersen.

Pedersen begint straks met een voorsprong van 6 seconden op Philipsen aan de tijdrit in Scherpenheuvel-Zichem. Tim Wellens volgt op 12 seconden.

#Renaat Schotte

1 REACTIE

  1. De laatste 60 kilometers in de tv-uitzending waren het mooiste promotie-filmpje ooit voor Knokke-Heist gemaakt. Zowel de beelden als commentaar waren heel goed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen