vrijdag, mei 27, 2022
14.6 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Lokaal talent op Klassiek Leeft Jong  

Het muziekfestival Klassiek Leeft Jong heeft een groot hart voor jong talent. Het gemeentebestuur wil hen door middel van dit mooie podium aanmoedigen en hun naambekendheid en speelkansen een duwtje in de rug geven. De concertenreeks vindt deze lente opnieuw plaats van 6 tot en met 8 april 2022 in de Sint-Niklaaskerk te Westkapelle. Deze bijzondere concerten worden gebracht door jonge en klassiek geschoolde musici die reeds op jeugdige leeftijd blijk geven van een uitzonderlijk talent. Waaronder ook Knokke-Heistenaar Jeroen De Beer, een gepassioneerde kamermuzikant die deel uitmaakt van het Ryelandt Trio.   

Ryelandt Trio: talent van eigen bodem   
Het Ryelandt Trio werd opgericht in 2009 in Brugge. Al snel maakte het trio naam door het winnen van meerdere prijzen op wedstrijden zoals de Vlamo-Wedstijd, het Europese Muziekfestival voor de Jeugd en Belfius Classics. In 2021 won het trio een eerste prijs op het Concours International Léopold Bellan in Parijs en ontvingen ze ook een tweede prijs op de France Music Competition. In 2022 wonnen ze de publieksprijs op de Supernova-wedstrijd in deSingel.  

Met repertoire van de Barok tot 21ste eeuw brengt het Ryelandt Trio interessante en boeiende programma’s op een historisch geïnformeerde manier naar het brede publiek. Hierbij vestigt het trio vaak de aandacht op vergeten parels van eigen bodem. Zo brachten ze in 2021 een gloednieuw album uit met werken en wereldprimeurs van Bruggeling Joseph Ryelandt en Antwerpenaar Joseph Callaerts. Deze werd zeer goed onthaald in de pers en is frequent te horen op diverse radiozenders.   

Wil je dit getalenteerde ensemble graag een het werk zien? Er zijn nog tickets beschikbaar voor hun muziekconcert op donderdag 7 april. Je kan er ook de andere getalenteerde laureaat-ensembles van de Supernova wedstrijd aan het werk zien: het Firgun Ensemble en Woodwork Reed Quintet.   

Bestel je tickets via 050 630 430, aan de balie van Cultuurcentrum Scharpoord of online via www.klassiekleeft.be 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen