16.9 C
Knokke-Heist

Lokale brasserie Livingroom 102 verwelkomt internationale ster Stromae

In een charmant pand, ooit een baancafé en douanekantoor, schuilt nu een culinair pareltje: Livingroom 102. Deze gezellige brasserie in Knokke-Heist, met een rijke geschiedenis, trekt zowel lokale fijnproevers als internationale beroemdheden aan zoals Stromae.

De geschiedenis van Livingroom 102 begon in 1938 als een eenvoudig baancafé naast een douanekantoor. Destijds voorzag het vrachtwagenchauffeurs van een welverdiende pauze tijdens het wachten op in- of uitvoerdocumenten. Het gebouw, dat ook bewoond werd door de eigenaars, is door de jaren heen getransformeerd tot een brasserie waar gasten in een huiselijke sfeer kunnen genieten van heerlijke gerechten en drankjes.

De inrichting van de brasserie is zorgvuldig behouden gebleven, met ruimtes zoals de salon, bar, het restaurant en het terras die elk hun eigen karakter behouden. De naam Livingroom 102 verwijst naar de voormalige woonkamer van de eigenaars, die nu deel uitmaakt van het restaurant.

Bij Livingroom 102 wordt er veel waarde gehecht aan verse, lokale ingrediënten en traditionele bereidingswijzen. Zo worden vis en schaaldieren dagelijks aangevoerd vanuit de vismijn van Zeebrugge en groenten en fruit geleverd door lokale handelaren. Het rundsvlees is afkomstig van verschillende rassen, geleverd door kwalitatieve en lokale leveranciers. Ook de sauzen, terrines en patés worden volgens oude tradities huisbereid.

Een van de specialiteiten van het huis is de “Tartare Minute” of “Americain”, die met de hand wordt gesneden of gemalen en bereid. Het is deze focus op kwaliteit en vakmanschap die Livingroom 102 tot een favoriet maakt bij zowel locals als topchefs en bekendheden.

Deze week verwelkomde de brasserie de Belgische wereldster Stromae, die onverwachts een bezoek bracht aan Livingroom 102 tijdens een tussenstop in Knokke-Heist. Eigenaar Olivier Thiel had de eer om de zanger te ontvangen, die onder zijn echte naam een reservering had gemaakt. Stromae koos voor een specialiteit van het huis: tomaat-garnaal, wat volgens de chef een uitstekende keuze was.

Met zijn unieke geschiedenis, warme sfeer en verfijnde gerechten is Livingroom 102 een must-visit voor zowel inwoners als bezoekers van Knokke-Heist. Wie zal de volgende beroemdheid zijn die hier aanschuift voor een heerlijke maaltijd?

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen