zondag, april 14, 2024
HomeKnokke-HeistLokale Delicatessen voor het Goede Doel: Knokke-Heist Steunt Warmste Week

Lokale Delicatessen voor het Goede Doel: Knokke-Heist Steunt Warmste Week

In een hartverwarmende samensmelting van lokale cultuur en gemeenschapsgeest, heeft Knokke-Heist een culinaire draai gegeven aan liefdadigheid. Dit jaar zet de Jeugdraad, in samenwerking met de Jeugddienst, zich in voor de Warmste Week met een bijzondere actie: een lasagneverkoop, waarbij elke hap bijdraagt aan een nobele zaak.

Deze speciale week staat in het teken van ‘Opgroeien Zonder Zorgen’, een thema dat de betrokkenheid van de gemeente bij het welzijn van kinderen en jongeren benadrukt. De lasagne, bereid met verse, lokaal gesponsorde ingrediënten van ‘Lekker van Hier’, is niet alleen een culinair hoogstandje, maar ook een symbolische brug naar inclusiviteit. Elk ingrediënt – van de kaas tot het gehakt – vertelt een verhaal van lokale betrokkenheid en steun.

De lasagne is deze week verkrijgbaar op diverse markten in Knokke-Heist, in het Cultuurcentrum, en bij andere lokale instellingen. Hiermee versterkt de actie de culturele rijkdom van de gemeente en maakt het toegankelijk voor alle lagen van de bevolking, inclusief maatschappelijk kwetsbare jongeren. De keuze om geen vaste prijs te hanteren, maar te werken met donaties vanaf €2, zorgt ervoor dat iedereen kan genieten van deze warme maaltijd en tegelijkertijd bijdraagt naar vermogen.

De verkoop is niet alleen een kans om te genieten van heerlijke, huisgemaakte lasagne, maar biedt ook de mogelijkheid om deel uit te maken van een groter verhaal van gemeenschapszin en solidariteit. Van de marktpleinen tot de culturele centra, elke locatie wordt een trefpunt waar mensen samenkomen voor een goed doel.

Als kers op de taart zullen de Jeugdraad en Jeugddienst op 20 december naar Brugge trekken om de opgehaalde fondsen te overhandigen. Deze actie onderstreept de toewijding van Knokke-Heist aan het welzijn van kinderen en jongeren en hun inzet voor een betere toekomst.

Doe mee aan dit unieke initiatief! Deel uw ervaringen met de lasagne, uw gedachten over de actie, of suggesties voor toekomstige evenementen op sociale media om een levendige dialoog in onze gemeenschap te stimuleren.