10.7 C
Knokke-Heist

Lokale dermatologen onthullen cruciale inzichten en trucjes voor een gezonde huid

Huidkanker is een groeiend probleem dat iedereen, ongeacht leeftijd of risicogroep, kan treffen. In een exclusieve infosessie onthullen vooraanstaande dermatologen uit Knokke-Heist eenvoudige maar effectieve methoden om uzelf en uw dierbaren te beschermen.

De gevaren van huidkanker mogen niet onderschat worden. Het aantal diagnoses neemt gestaag toe en het is essentieel om alert te zijn op symptomen en preventieve maatregelen te treffen. Op woensdag 19 april organiseren dermatologen Evert Vermander, Frank Campaert en Stephanie Ryckaert een gratis infosessie in Cultuurcentrum Scharpoord om 19 uur, met als doel de inwoners van Knokke-Heist te informeren over zonneprotectie en vroegtijdige detectie van huidletsels.

Huidkanker kan zich op verschillende manieren manifesteren en het herkennen van de symptomen is van groot belang. Door regelmatig zelfonderzoek uit te voeren, kunnen verdachte letsels tijdig worden opgemerkt en behandeld voordat het te laat is. Tijdens de infosessie zullen de dermatologen uitleggen hoe u uw huid effectief kunt controleren en welke signalen u moeten waarschuwen.

Naast zelfonderzoek is zonneprotectie cruciaal om huidkanker te voorkomen. De dermatologen zullen inzicht geven in de beste manieren om uzelf en uw familie te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Ze zullen het belang van zonnebrandcrème, beschermende kleding en het vermijden van de zon op het heetst van de dag benadrukken.

De gratis infosessie is een samenwerking tussen de dermatologen van Knokke-Heist en de Sociale Raad Knokke-Heist. Na afloop van de lezing kunt u de informatiestands van farmaceutische bedrijven bezoeken om meer te weten te komen over zonbeschermingsproducten en andere relevante informatie. Dit evenement is een uitgelezen kans voor de lokale gemeenschap om zich te informeren en samen te werken om het risico op huidkanker te verminderen.

Maar wat zijn nu die cruciale trucjes die dermatologen aanbevelen voor een optimale huidbescherming? Ontdek het op 19 april in Cultuurcentrum Scharpoord!

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen