Home Knokke-Heist Lokale horeca kan weinig begrip opbrengen voor de maatregelen

Lokale horeca kan weinig begrip opbrengen voor de maatregelen

We hebben intussen al iets meer duidelijkheid over voorwaarden voor het beschermingsmechanisme. Een aantal zaken klaren we nog uit, we gaan de komende dagen ook nog in gesprek met de Vlaamse regering hierover, maar deze zaken kunnen we je al meegeven.

Verplicht gesloten restaurants en cafés:

 • Hier wordt aangenomen dat je automatisch voldoet aan de voorwaarde van omzetverlies
 • Je moet omzetverlies niet aantonen
 • Bij indiening van aanvraag krijg je meteen het beschermingsmechanisme voor de periode 1 oktober – 15 november
 • Bedrag: 10% van de normale omzet van dezelfde periode vorig jaar: indien je toen nog niet open was, wordt waarschijnlijk gekeken naar je financieel jaarplan (dit wordt nog besproken en bekeken)
 • Kleine bedrijven: maximumbedrag op 11.250 euro
 • Ondernemingen vanaf 10 werknemers: maximumbedrag op 22.500 euro

Niet verplicht gesloten horeca, maar wel zwaar getroffen:

 • Je moet je omzetverlies aantonen
 • Heb je 60% omzetverlies in periode 1 oktober – 15 november? Dan krijg je het beschermingsmechanisme
 • Bedrag: 10% van de normale omzet van dezelfde periode vorig jaar: indien je toen nog niet open was, wordt waarschijnlijk gekeken naar je financieel jaarplan (dit wordt nog besproken en bekeken)
 • Kleine bedrijven: maximumbedrag op 11.250 euro
 • Ondernemingen vanaf 10 werknemers: maximumbedrag op 22.500 euro

De premie kan normaal gezien gecombineerd worden met takeaway. We zijn de specifieke voorwaarden, zoals takeaway, nog definitief aan het afkloppen.

We zijn nog steeds in overleg met de bevoegde ministers om de premie ‘beschermingsmechanisme’ te verfijnen en alle voorwaarden af te spreken. Gelieve hiervoor even geduld te hebben. Vanaf dat we meer weten, laten we het meteen weten, zoals altijd!

1 REACTIE

 1. Veel horecazaken hebben uitstekend hun best gedaan om het virus in hun zaak een halt toe te roepen en het zelfs buiten te houden. Ze hielden zich aan alle regels en sommigen deden zelfs méér dan gevraagd. De besmettingen komen volgens mijn bescheiden mening van zaken die het niet zo nauw namen met de voorschriften en die waren er zeker, van cafégangers die van zaak naar zaak trokken in plaats van naar één bepaalde drankgelegenheid te gaan zodat je ook wat in je bubbel blijft maar vooral van “houseparty’s” waar men met ganse groepen in het geheim drinkt, eet en zich zelfs drogeert. Ze kruipen zelfs in mergelgrotten (zie TV nieuws zondagavond) om niet gevonden te worden. Hadden sommigen een klein beetje hun verstand moeten gebruiken was het zeker zover niet gekomen maar ja sommigen zullen wel blijven vieren in hun woning, garage, tuinhuis, appartement of in hun studentenkot om dan in het weekend de familie thuis te besmetten die dan op hun beurt anderen ongewild “aansteken”. Zo blijven we in een vicieuze cirkel rondraaien maar eruit geraken is een ander paar mouwen. In feite bevinden mensen -die zich aan geen enkele regel houden, mensen besmetten en zaken sluiten- zich reeds in een grijze zone van misdaad want ze beseffen maar al te goed wat ze anderen aandoen maar houden zich liever aan hun egocentrische houding. Als het nog niet beseffen wonen ze onder een steen of ergens op een vreemde planeet.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Infrabel sensibiliseert rond veiligheid aan spooroverwegen in havens

Infrastructuurbeheerder Infrabel lanceert een nieuwe, sensibiliseringsactie rond veiligheid aan overwegen in havengebied. De actie richt zich op de grootste havens van België: Antwerpen, Zeebrugge...

BS miniMAKZ bekroond met Verkeer op School-medaille na verschillende verkeersprojecten

BS miniMAKZ uit Knokke-Heist werd door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een bronzen Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning wegens...

BS De Zeeparel waar lezen ook TOF! is

In BS De Zeeparel wordt er graag gelezen. Gedurende een aantal schooljaren wordt er ingezet op het project LIST (lezen is TOF). Leesplezier bevorderen...

Recente reactie van onze lezers