zaterdag, juli 2, 2022
12.7 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Lokale mandatarissen bezoeken het FFM

Naar aanleiding van de opening van de nieuwe vleugel “21-st Army Group-Monty’s Men” mocht het For Freedom Museum, de Gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé en de burgemeester van Brugge, Dirk De fauw voor een geleid bezoek ontvangen. 

Gastheren waren burgemeester Piet De Groote en mede-conservator Danny Jones, Ere-Schepen Danny Lannoy, Cultuurvoorzitter Dirk Overstraete, samen met Schepenen Annie Vandenbussche en Kris Demeyere, voorzitter van de gemeenteraad K-H, Kathleen Van Steen en Bert De Brabandere, gemeenteraadslid en Persadviseur van Vlaams Minister Hilde Crevits.  

De nieuwe vleugel met veel aandacht voor de laatste dagen van de Bevrijding, herfst 1944 hier in de Zwinstreek, de enorme verzameling aan kentekens van alle regimenten van het 660.000 man tellende leger van Veldmaarschalk Bernard L. Montgomery, een zoektocht van meer dan 40 jaar geschiedenis door Conservator Freddy Jones, was een openbaring voor de genodigden. 

 De verwijzing naar de foto van de Bevrijding Dudzele 12 september 1944 met de werkelijke aanwezigheid van een gelijkaardige tank (Staghound) trok de bijzondere aandacht van Burgemeester De fauw, die meteen de link legde naar de gelijkaardige gebeurtenissen ’44, in zijn geboortestad Sint-Andries. 

De reconstructie van de zwaar verwoeste Saint George’s Anglican Church uit de Zoutelaan te Knokke met de omringende scènes waren uiteraard de blikvangers bij uitstek.  

Gouverneur Decaluwé prees de inspanningen die het FF Museum levert om de geschiedenis van weleer levendig te houden, vooral wat er nu plaats grijpt in Oekraïne, bewijst dat de grote mogendheden niet veel lessen hebben getrokken uit ons verleden.  

Het bezoek werd afgerond met een kleine receptie en een woord van waardering en dank vanwege het bezoek. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen