HomePolitiezone Damme/Knokke-HeistLokale Politie treft geen schuld

Lokale Politie treft geen schuld

Vier lokale politiemensen uit onze zone Damme/Knokke-Heist zijn vrijgesproken voor de dood van een vrouw van 69. Toen de vrouw een kleine 2 jaar geleden naar de cel moest, hing ze zichzelf op aan het touwtje van haar trainingsbroek. Zie ook eerder verschenen artikel in onze krant. De agenten zouden volgens de familie te weinig gedaan hebben om dat te voorkomen. “Maar dat klopt niet”, zegt de Brugse rechter nu.

Het touw waarmee de vrouw zich opgehangen heeft, was zo dun dat de agenten het niet hadden kunnen vinden. En in het cellencomplex van Knokke-Heist was er te veel werk om alle mensen die er opgesloten zaten constant in het oog te houden. 

Als je vragen hebt over zelfdoding, kan je bellen naar het gratis nummer 1813. 

4 REACTIES

  1. Het dunne touwtje was volgens de rechter zo goed als onvindbaar. Hadden de agenten het eventueel toch gevonden en uitgehaald konden ze aangeklaagd worden wegens “ongeoorloofde handtastelijkheden”. Vele agenten/agentes gaan, vooral in de grote steden’ met de daver op het lijf naar hun werk. Een aantal schurken heeft het bij elke manifestatie gemunt op de agenten zelf (waar ze een kat en muisspel mee spelen) maar ook op alle auto’s, winkels, ramen en andere infrastructuur dat niet te hard is of te vast zit terwijl dit geboefte wel weet dat die mensen (vooral handelaars) al grote problemen hebben door corona. Waarschijnlijk krijgen ze nog en leefloon ook want wie werkt doet geen zo’n baldadigheden omdat die wéét wat werken is. Als er dan rubberen kogels zullen ingezet worden tegen dat gespuis (want mooier woorden bestaan er niet voor dit uitschot) zal de wereld te klein zijn en wie zal de schuldige zijn? Natuurlijk de agenten…

  2. Het zijn onze beleidsmensen die infantiele wetten maken, stemmen en goedkeuren.
    Rechters moeten rechtspraak plegen volgens de geldende wetgeving.
    De politie is daar het eerste slachtoffer van. De politiek heeft hen zodanig gekortwiekt dat handhaving , zonder zelf in de problemen te komen, feitelijk niet meer mogelijk is.
    Het zijn dus onze beleidsmakers die hier de verantwoordelijkheid voor dragen.

    • Onze agenten zijn inderdaad mikpunten geworden daar waar het vroeger het omgekeerde was. Doen ze al iets wordt het onmiddellijk gefilmd, gedeeld én uit de context gerukt. De politici (beleidsmensen) hebben hier inderdaad een grote verantwoordelijkheid Marc maar velen steken hun hoofd in het zand. Sommigen laten dan nog riskante betogingen doorgaan waarvan ze weten dat er ongure elementen tussen zitten met slechte bedoelingen en in feite niets met het doel van de optocht te maken hebben of het is keet schoppen. Zouden dat dezelfde zijn die, toen ze nog op de voetbaltribunes mochten en daar amok maakten, hun woede en agressie nu op de burgers én agenten botvieren?

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers