vrijdag, april 19, 2024
HomeKnokke-HeistLokale Politie Versterkt Strandbewaking met Nieuwe Land Rover Defender

Lokale Politie Versterkt Strandbewaking met Nieuwe Land Rover Defender

In de politiezone van Damme/Knokke-Heist heeft de lokale politie een belangrijke upgrade in hun uitrusting aangekondigd: een splinternieuwe Land Rover Defender 110 is nu in gebruik genomen. Deze moderne vervanging van de oude strandjeep markeert een significante stap in de professionalisering en vernieuwing van het politieteam.

Korpschef Steve Desmet benadrukt het belang van dit nieuwe voertuig: “Met onze focus op continue verbetering, is het essentieel dat we onze strandpolitie uitrusten met een voertuig dat specifiek is ontworpen voor hun unieke uitdagingen. Deze Land Rover is niet alleen uitgerust met de nieuwste politietechnologie, maar ook met extra ledverlichting, wat de zichtbaarheid en veiligheid op het strand, vooral ’s nachts, aanzienlijk verbetert.”

De Strandpolitie in Damme/Knokke-Heist, bekend om hun toegankelijkheid en nabijheid tot de burgers, speelt een cruciale rol in het handhaven van veiligheid en orde. Ze zijn niet alleen een vertrouwd gezicht tijdens de zomerse drukte, maar blijven ook tijdens de wintermaanden actief op de uitdagende onverharde wegen van de regio.

“Meer blauw op het strand is geen luxe, maar een noodzaak tijdens toeristische piekperiodes. Dit nieuwe voertuig versterkt onze mogelijkheden om efficiënt te reageren op strandgerelateerde incidenten en bevordert het algemene veiligheidsgevoel”, voegt Desmet toe.

Met deze recente toevoeging aan hun wagenpark toont de politie van Damme/Knokke-Heist hun toewijding aan het up-to-date houden van hun middelen. Dit initiatief onderstreept hun streven om een veilige en aangename omgeving te waarborgen voor zowel de lokale bevolking als de talrijke bezoekers van deze charmante kustzone.