Home Knokke-Heist Lokale steunactie moet het verlies van de stickeractie goedmaken

Lokale steunactie moet het verlies van de stickeractie goedmaken

Vandaag gaat de Lokale Steunactie van Rode Kruis Knokke-Heist van start. Een campagne waarbij we om financiële steun vragen bij de inwoners van onze gemeente, om te kunnen blijven helpen in de buurt. Door het tegenvallende resultaat van de afgelopen stickeractie is deze campagne extra belangrijk. Elke euro gaat rechtstreeks naar de organisatie van eerste hulp opleidingen, de aankoop van medisch materiaal, de inzet van vrijwilligers op lokale evenementen enz.

Begin maart brak de coronacrisis uit in ons land en de impact daarvan op onze samenleving was en is niet te onderschatten. “Ook voor Rode Kruis Knokke-Heist zijn de gevolgen van deze gezondheidscrisis groot”. “Doordat de bekende stickeractie dit jaar niet kon doorgaan zoals gepland liep onze afdeling heel wij inkomsten mis”. “Normaal gezien is de jaarlijkse stickeractie onze belangrijkste bron van inkomsten”. “Vorig jaar nog bracht deze voor het vijfde jaar op rij €50.000 op, terwijl we dit jaar nog aan geen €7000 komen”. “Een pak minder dus, en daarom zetten we nu alles op alles voor onze Lokale Steunactie”,zegt Peter Warlop, woordvoerder van Rode Kruis Knokke-Heist. De afdeling hoopt voor deze campagne te kunnen rekenen op de steun van alle inwoners in onze gemeente. Tussen 11 september en 5 oktober droppen onze vrijwilligers een brief met een overschrijvingsformulier in de brievenbussen van 20.000 inwoners waarmee hen gevraagd wordt de afdeling financieel te steunen. Zo kan een deel van de verloren inkomsten goedgemaakt worden en kan de afdeling ook in de toekomst blijven helpen in de buurt. Het was voor het eerst in bijna 60 jaar dat de lokale Rode Kruisvrijwilligers geen stickers konden verkopen omwille van de toen geldende coronamaatregelen.

Jaarlijkse inzet van onze vrijwilligers.

Jaarlijks zetten onze vrijwilligers zich in voor o.a. de hulpverlening op evenementen, de organisatie van 9 bloedinzamelingen in Knokke en Westkapelle, het organiseren van gratis EHBO cursussen voor de bevolking, uitlenen van boeken en onderhouden van sociale contacten in woonzorgcentra, uitlenen van rolstoelen en krukken,…… Om dit allemaal te kunnen verwezenlijken is er geld nodig. Door deze activiteiten te organiseren vloeit elke euro die geschonken wordt onrechtstreeks terugvloeit naar de bevolking van Knokke-Heist.

Lokale steunactie Challenge (Jerusalema challenge filmpje) Om onze actie wat extra luister bij te zetten zijn we met een aantal vrijwilligers de Jerusalema dance challenge aangegaan.

- Advertisment -

Lees ook dit

2 jaar voorwaardelijk voor Zeebruggenaar met een kort lontje

Een veertiger uit onze buurgemeente Zeebrugge bijna dag op dag twee jaar geleden net gedaan met werken, toen hij het op een parking...

Vissers kijken uit naar meer “tong” in 2021

De kans is de reëel dat onze vissers volgend jaar meer tong mogen vangen. Dat heeft Vlaams minister van Landbouw en Visserij Hilde Crevits...

Recente reactie van onze lezers