vrijdag, februari 23, 2024
HomeSluisLudiek Curlingtoernooi in Sluis: Smurfen en Koekenbakkers strijden op het ijs

Ludiek Curlingtoernooi in Sluis: Smurfen en Koekenbakkers strijden op het ijs

In Sluis heeft het jaarlijkse curlingtoernooi een verrassende wending genomen. Wat begon als een ludiek evenement is nu een geanimeerde competitie geworden. De ijsbaan, oorspronkelijk bedoeld voor kinderen, is nu het toneel van een bijzondere strijd tussen teams als De Aardige Draaiers en De Smurfen. Hoewel de competitie een humoristische inslag heeft, met deelnemers verkleed als smurfen en koekenbakkers, is de sportieve geest duidelijk aanwezig.

Een van de meest opvallende teams dit jaar zijn De Smurfen, geleid door een teamcaptain in een rode muts. Hun strategie, geperfectioneerd in ‘Smurfenland’, belooft spektakel op de ijsbaan. De Aardige Draaiers, een ander team in de competitie, benadrukken dat het spel draait om geluk en plezier.

Volgens Floor Lempereur van de organisatie is het evenement aanzienlijk gegroeid in populariteit. Dit jaar nemen maar liefst 26 teams deel. Het curlingtoernooi, ooit gestart om ouders en sponsoren te vermaken tijdens de schaatsactiviteiten voor kinderen, is nu een zelfstandige attractie geworden.

In tegenstelling tot traditioneel curling, kenmerkt dit toernooi zich door ‘fun-curling’. Er worden geen bezems gebruikt; het draait allemaal om het schuiven met de stenen. Lempereur benadrukt dat deze aanpak zorgt voor minder kans op blessures, waardoor het een laagdrempelig en gezinsvriendelijk evenement is.

Het toernooi, dat duurt tot 5 januari, ziet elke avond verschillende teams strijden in diverse poules. Met een mix van humor, sportiviteit en gemeenschapsgevoel belooft dit evenement een hoogtepunt te worden in de winteractiviteiten van Sluis.