zondag, april 21, 2024
HomeCultuurLuk De Bruyker viert 70ste verjaardag met laatste Taptoe-productie in Cultuurcentrum Scharpoord

Luk De Bruyker viert 70ste verjaardag met laatste Taptoe-productie in Cultuurcentrum Scharpoord

Theater Taptoe: Een Rijke Geschiedenis

Het Theater Taptoe, opgericht in 1978, begon zijn reis met de productie van ‘De Kleine Prins’, gebaseerd op het beroemde boek van Antoine de Saint-Exupéry. Deze bewerking, een creatie van Freek Neirynck voor poppen en acteurs, werd versterkt door de muzikale composities van François Glorieux. De productie werd verder verrijkt door de stemmen van prominente acteurs zoals Yvonne Lex, Jo De Meyere en Luc Philips, die leven gaven aan de diverse personages van dit verhaal.

De Laatste Tournee van Luk De Bruyker

Luk De Bruyker, die zijn 70ste verjaardag viert, heeft de bestseller ‘De Kleine Prins’ herschapen in een unieke voorstelling. Deze productie markeert het hoogtepunt van een indrukwekkende carrière van meer dan 50 jaar. De Bruyker transformeert het verhaal in een solo-act, waarbij hij de rol van ‘De Kleine Prins’ als pop op zich neemt en de karakters op de verschillende planeten en in de woestijn als schimmen tot leven brengt. Voor deze bijzondere uitvoering werkte hij samen met Agnese Meroni van het wereldberoemde Italiaanse schimmentheater Gioco Vita.

Een Visueel Spektakel

De productie kenmerkt zich door een zeer visuele stijl, typisch voor Taptoe. Luk De Bruyker neemt de rol van verteller op zich en brengt elk personage tot leven in een setting die doet denken aan een planetarium. Alain Ongenaet zorgt voor de animatie van dit alles, terwijl de originele muziek van François Glorieux, vakkundig ‘opgepoetst’ door Bart Beys, perfect past bij de hedendaagse tijdsgeest.

Speciale Aandacht voor ‘Leef je Droom’

Voorafgaand aan de voorstelling zal een film over het leven en werk van Luk De Bruyker worden vertoond. Deze documentaire, getiteld ‘Leef je Droom’ en ongeveer 50 minuten durend, is het werk van de Gentse cineast Rudy Van Hoorde.

Praktische Informatie

  • Datum en Tijd: Vrijdag 9 februari 2024, 20:00 uur
  • Locatie: Cultuurcentrum Scharpoord
  • Ticketprijs: € 16
Deze voorstelling belooft een memorabele ervaring te worden, zowel voor de trouwe volgers van Luk De Bruyker als voor nieuwe liefhebbers van theater en verhalenvertelling. Het is een unieke kans om de magie van 'De Kleine Prins' op een geheel nieuwe wijze te ervaren.