zondag, april 14, 2024
HomeCultuurLumière aan zee: opnieuw een zomer vol film in Knokke-Heist

Lumière aan zee: opnieuw een zomer vol film in Knokke-Heist

Knokke-Heist en de Lumière Groep hernieuwen hun succesvolle samenwerking met de terugkeer van de pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in Cultuurcentrum Scharpoord. Na een succesvolle editie in 2023, die maar liefst 6.400 bezoekers trok, belooft ook de zomer van 2024 een periode vol filmplezier te worden. De schouwburg van CC Scharpoord zal van 2 juli tot en met 25 augustus de thuishaven zijn voor filmliefhebbers. Met voorstellingen van dinsdag tot en met zondag biedt ‘Lumière aan zee’ een gevarieerd programma van blockbusters, familiefilms, arthouseparels en klassiekers.

Een zomerse filmervaring in Knokke-Heist

‘Lumière aan zee’ staat garant voor meer dan alleen film. De focus ligt op een totaalbeleving met speciale evenementen, zoals vertoningen waarbij boeiende gastsprekers hun favoriete film presenteren. Samenwerkingen met lokale culturele organisaties en de smakelijke formules van CaféCultuur verrijken het culturele aanbod.

De feestelijke opening van de pop-upcinema is gepland op 2 juli 2024. Het volledige programma en ticketinformatie zullen vanaf mei 2024 beschikbaar zijn op de website www.lumiereaanzee.be.

Technologie en comfort bij Lumière aan zee

Met 426 comfortabele zitplaatsen, 4K laserprojectie en een hypermodern ventilatiesysteem biedt ‘Lumière aan zee’ een optimale filmervaring. Deze pop-upcinema vormt een waardevolle aanvulling op de vier bestaande Lumière bioscopen in Brugge, Mechelen, en Antwerpen. Jon Michelena, Head of Cinema Lumière, benadrukt het succes van vorig jaar en de grote belangstelling van het publiek als motivatie voor deze nieuwe editie.

Enthousiasme bij gemeente en organisatoren

Jan Morbee, burgemeester van Knokke-Heist, uit zijn enthousiasme over de terugkeer van ‘Lumière aan zee’. De populaire films van vorig jaar, zoals ‘Barbie’ en ‘Oppenheimer’, droegen bij aan het succes. De burgemeester kijkt uit naar een zomer vol film, ontspanning en cultuur, waar ontmoeting en plezier voor zowel inwoners als bezoekers centraal staan.

Reflectie en vooruitblik

‘Lumière aan zee’ illustreert de levendige filmcultuur in Knokke-Heist en onderstreept het belang van toegankelijke culturele evenementen. De mix van filmgenres en de extra activiteiten maken deze pop-upcinema tot een unieke bestemming voor een breed publiek. Met de voortzetting van dit initiatief bevestigt Lumière Groep haar rol in het verrijken van het culturele landschap aan de Belgische kust.

Voor meer informatie over de programmatie en tickets, bezoek www.lumiereaanzee.be. Blijf ook op de hoogte via de nieuwsbrief en sociale media van @Lumierecinema.be.

'Lumière aan zee' belooft wederom een hoogtepunt te worden in de culturele kalender van Knokke-Heist. De combinatie van kwaliteitsfilms, technologische innovatie en gemeenschapszin biedt een unieke ervaring die zowel inwoners als bezoekers zal aanspreken. Deze zomer staat in het teken van film, beleving en ontmoeting, waarbij 'Lumière aan zee' een niet te missen evenement is voor elke filmliefhebber.