vrijdag, augustus 19, 2022
20.5 C
Knokke-Heist

Maak onze straten wat groener!

Hoe groener, hoe gezelliger! En hoe milieuvriendelijker natuurlijk. Vanuit dat idee maakt het gemeentebestuur van Knokke-Heist het vanaf woensdag 1 juni 2022 mogelijk om een aanvraag te doen voor de aanvraag van een geveltuin! Het aanvraagformulier vind je hier.   

Een geveltuin is een smalle groene strook in het trottoir tegen de gevel. De bewoner staat dus zelf in voor de groenaanleg en het onderhoud. Geveltuinen hebben heel wat voordelen. Denk maar aan de bescherming van je huis tegen weersomstandigheden, de ontharding zodat er meer regenwater de bodem bereikt en natuurlijk de positieve invloed op ons mentale welzijn!   

Alle informatie over de aanleg van jouw eigen geveltuin vind je hier. Het opbreken van het trottoir en het maken van de plantput is gratis en wordt uitgevoerd door de gemeente. Uiteraard moet wel voldaan worden aan de bepalingen van het gemeentelijke reglement. Zorg voor een extra streepje grond in onze mooie gemeente en plant je eigen geveltuin!  

Heb je nog meer vragen? Neem dan contact op met de dienst Klimaat, Milieu & Natuur via milieu@knokke-heist.be. Zij helpen je graag verder om een zo duurzaam mogelijke geveltuin aan te leggen.   

1 REACTIE

  1. Gaan we nu de voetpaden laten openbreken om wat groen in de straat te krijgen? Is dit om te compenseren wat men de laatste jaren van landbouwgrond heeft ingeleverd om aan de grote bouwwoede(meestal voor 2de verblijvers) te voldoen. Zo schiet er niet veel groen meer over en is het niet vreemd dat er dan enkele boerderijen op de rode lijst staan om te moeten verdwijnen. Deze worden dan weer opgekocht door rijke 2de verblijvers. Velen laten er dan paarden op lopen. Hebben die dan geen negatieve invloed op de stokstofuitstoot? En al die honden dan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen