Home Knokke-Heist Deelgemeente Knokke Maandag start de heraanleg van het Albertplein

Maandag start de heraanleg van het Albertplein

Begin 2019 werden de eerste voorbereidende nutswerkzaamheden uitgevoerd op het Albertplein. Intussen zijn de vernieuwingsplannen in een volgend stadium gekomen. Vanaf maandag 12 oktober 2020 gaan de definitieve herinrichtingswerken van het Albertplein van start.  

Aanleg riolering en nutsleidingen 

De werken omvatten in een eerste fase de aanleg van een gescheiden riolering en finale nutsleidingen en zullen volgens de huidige planning ongeveer 2 maand in beslag nemen om aansluitend vervolgd te worden door de effectieve graaf- en bouwwerken voor de bouw van een ondergronds garagecomplex.  

Minder hindermaatregelen 

In aanloop van de start van de werken heeft het project- en bouwteam in nauwe afstemming met het gemeentebestuur alle nodige en mogelijke minder-hindermaatregelen genomen om een vlot en veilig verloop te verzekeren gedurende de verschillende fases van de werken. Dit zowel op het vlak van algemene veiligheid, toegankelijkheid, parkeren als verkeerscirculatie van het werfverkeer. De werfzone wordt volledig afgesloten met vrijwaring van een vrije zone van 3 meter langs de gevels. De toegankelijkheid voor brandweer blijft gegarandeerd. 

Parkeren 

Vanaf maandag 12 oktober 2020 geldt een algemeen parkeerverbod op het volledige Albertplein. De nodige parkeerverbodsborden worden geplaatst op vrijdag 9 oktober. De garages van residentie du Zoute zullen tijdelijk niet toegankelijk zijn. De betrokken eigenaars/huurders worden door de bouwheer via een apart schrijven in detail geïnformeerd over de aan hun geboden parkeeroplossing. 

Verkeerscirculatie werfverkeer 

Er is een signalisatieplan opgemaakt ten behoeve van optimaal (werf)verkeer dat in voege treedt vanaf 12 oktober 2020. 

5 REACTIES

  1. Waar gaan ze nog beginnen ? ze smijten hier iets open werken een beetje en gaan dan ergens anders de boel open smijten je moet eens je toer doen in Heist bijna in iedere straat zijn er werken en ook met veel fouten als ze aan iets beginnen waarom niet gewoon eerst afwerken hierin onze straat ook ze hebben verleden week overal putten gemaakt tegen de huizen en de helft staat er al veel water in van de regen dat is goed voor de gevel je mag gerust zijn maar ja …..

    • Beste Ronny, ik geef je overschot van gelijk. De nieuwe rotonde ten noorden van de Heistlaan lijkt ook zo’n probleem met vallen en opstaan te worden. De laatste weken zie je er nog nauwelijks beweging. Als je zo’n werken aanpakt moet je het goed en weldoordacht doen ofwel blijf je er liever af. Er moet vooral ook schot in de zaak komen zodat de bewoners rond zo’n projecten vooruitgang zien in plaats van stilstand. Of het de bedoeling is om de inwoners van onze gemeente een tevreden gevoel te geven weet ik niet maar dat laatste mist zeker het doel.

  2. Het is in Heist overal van hetzelfde. Overal omleidingen. En deze veranderingen zijn er niet voor de gewone Heistenaars. Alles in functie van de tweede verblijvers die het zich kunnen permitteren om hier nog een appartement te kopen. Ben eens benieuwd hoeveel % echte heistenaars een appartement in de Heldentorens of in het containergebouw op de markt zal komen. Dat zal waarschijnlijk maar een kleine minderheid zijn. Denk niet dat Tweres zich daar iets van aantrekt. Best is om je boodschappen met de fiets of te voet te doen. maar dat lukt niet als je een grote hoeveelheid en zware boodschappen wil meebrengen. Bij de AD Delhaize raak je niet zonder grote omleiding. Dan maar naar Colruyt maar dat zal binnenkort ook niet eenvoudig zij wegen werken voor balkonrotonde.

  3. Wie vertrouwd is met openbare werken weet beter . Onze straten liggen vol leidingen : niet alleen water en electriciteit maar ook gas , telefoon , internet , tv-kabels enz. En het zijn telkens andere bedrijven ,andere aannemers zonder te spreken van onder-aannemers .Gewoon voor de doortocht Heist zijn er nu 4 aannemersbedrijven actief . En dan maar coordineren!! Een beetje respect voor al die mensen die in weer en wind werken om Heist te verfraaien !

    • Natuurlijk moet je respect opbrengen voor die aannemersbedrijven want in de modder werken in weer en wind is zeker niet van de poes maar de onderlinge verstandhouding tussen die onderaannemers is soms ver te zoeken. Vorig jaar was de Nicolas Mengélaan zogezegd of tot een ploegbaas mij kwam vertellen dat al het werk voor niets was geweest daar deze laan opnieuw moest worden opengebroken wegens verkeerde coördinatie i.v.m. nutsvoorzieningen. Hij kon er in elk geval niet om lachen.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Leven Zoals Het Is Knokke-Heist

Elke week stelt de dienst Burgerzaken van de gemeente een overzicht op van de geboorten, huwelijken en overlijdens van alle betrokken burgers die geen...

Rouwbericht: Luc De Groote, voormalig directeur marketing bij de dienst Toerisme van Knokke-Heist

Luc De Groote, voormalig directeur marketing bij de dienst Toerisme van Knokke-Heist is op zondag 22 november 2020 op 65-jarige leeftijd in Gent overleden aan een slepende...

Het kerstseizoen bij de lokale omroep van Knokke-Heist start op 7 december

Het kerstseizoen bij de lokale omroep van Knokke-Heist start op 7 december! Niemand minder dan Mr. Christmas Michael Bublé opende met één van zijn...

Recente reactie van onze lezers