18.4 C
Knokke-Heist

Malino Woordpuzzel Vereniging: Al 50 jaar plezier in woorden en samenzijn

Knokke-Heistse woordpuzzelvereniging Malino viert zijn gouden jubileum in 2023. Sinds 1973 spelen leden woord- en letterspelletjes, zoals Scrabble, zonder onderbreking in Vlaanderen. Maar hoe verschilt Malino precies van Scrabble? Hoewel de manier van spelen hetzelfde is, ontbreekt de geluksfactor in Malino. Het bord heeft 26 bij 26 vakjes en elke letter heeft een waarde van één punt. Dit stelt spelers in staat om langere woorden te vormen.

Malino is een laagdrempelige vereniging die warme ontmoetingsmomenten centraal stelt. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend op donderdag- en zaterdagnamiddagen van 14 uur tot 17.30 uur een kijkje nemen in het Cultuurcentrum Scharpoord. Lid worden kan tegen een eenmalige kost van €15/jaar en €1 per activiteit.

Oprichter Eric Vanmechelen richtte in 1973 een federatie op in de vorm van een vzw, met clubs verspreid over Vlaanderen en Nederland. Hoewel er vandaag de dag nog slechts drie clubs actief zijn in Knokke-Heist, Hoboken en Schoten, organiseert de federatie nog steeds elk jaar Malinowedstrijden en publiceert het de spelersresultaten.

Wil je graag kennismaken met deze fijne vereniging? Neem dan contact op met Erna Vanhecke via erna_vanhecke@telenet.be of op T 050 60 07 72. Kom langs en ontdek het plezier van woordpuzzels en gezellig samenzijn!

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen