zaterdag, juli 2, 2022
12.7 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Mantelzorgers, helden van stad Damme en de zorg!

Op 23 juni is het Dag van de Mantelzorg. De dag waarop we iedereen die zorgt voor iemand anders eens extra in de bloemetjes zetten. Ook Stad Damme steunt dit initiatief. Bedankt mantelzorger voor wat u dagelijks doet! Dit kan voor een buur, familielid en vriend zijn.

Een mantelzorger is een held die voor iemand zorgt omwille van ziekte, handicap, psychische kwetsbaarheid, ouderdom of een verslavingsproblematiek. Als mantelzorger heeft u een sociale en affectieve band met deze persoon. In Vlaanderen zijn er meer dan 600.000 mantelzorgers. Dit zijn allemaal mensen die zorgen voor een dierbare.

In Vlaanderen zijn er zes erkende mantelzorgverenigingen (Coponcho, Liever Thuis LM, Okra-Zorgrecht, Ons Zorgnetwerk, Samana en Steunpunt Mantelzorg). Bij hen kunt u gratis terecht voor infosessies en praatgroepen. Daarnaast kunt u bij hen ook terecht voor vragen en/of een luisterend oor.

Algemene info Mantelzorg > klik hier

De toelage thuiszorg in Damme

Bent u mantelzorger en zorgt u voor iemand die in Damme woont? De medewerkers van van het sociaal huis kunnen samen met u nagaan of u recht heeft op deze toelage of wij u nog op een andere manier kunnen ondersteunen.

Info mantelzorgpremie > klik hier

Een attest of statuut aanvragen als mantelzorger

Sinds september 2020 bestaat er het federale mantelzorgstatuut. U kunt dit via het ziekenfonds van de mantelzorger aanvragen. Voor meer informatie neem contact op met uw ziekenfonds. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen