18.9 C
Knokke-Heist

Margueritte Suvée viert 103de verjaardag

Onlangs bracht schepen Nick Wenmaekers een bezoek aan Margueritte Suvée om haar namens het Koninklijk Paleis en het gemeentebestuur te feliciteren naar aanleiding van haar 103de verjaardag. Ze ontving er in bijzijn van haar familie een sierlijke orchidee om haar assistentiewoning in residentie De Mardyck in Heist op te fleuren.

Marguerite werd op 5 februari 1920 geboren in Dudzele. Ze komt uit een gezin met twee kinderen. Haar vader werkte in de cokesfabriek in Zwankendamme, haar moeder was huisvrouw.

Ze liep school in Dudzele tot aan haar 13 jaar, waarna haar ouders verhuisden naar Zwankendamme waar ze verder schoolliep.

Ze leerde haar echtgenoot Albert Goemaere kennen in de Zwankendamse glasfabriek, waar ze allebei werkten. In augustus 1942 traden ze in het huwelijk, dat gezegend werd met een dochter Nicole, gehuwd met Hubert Van Torre. Margueritte heeft vele jaren gewerkt op ‘de Môle’, de Zeebrugse strandwijk, o.a. in Pension Astrid en bij Madame Blieck in Pension du Parc. Zeer vroeg verloor ze haar echtgenoot bij een verkeersongeval. Daarna bleef deze kranige vrouw nog werken tot op haar 83ste.

Tot eind 2019 genoot ze nog van de vele bijeenkomsten en uitstapjes met de gepensioneerden. Haar grootste hobby was pétanque. Vijf keer kreeg ze hierin de kampioenstitel. Nu geniet ze van de koffienamiddagen.

Sinds half december verblijft ze in haar serviceflat in residentie De Mardyck, net naast het woonzorgcentrum De Noordhinder en dicht bij haar dochter. Ze heeft ook een kleinzoon, Jürgen Van Torre, gehuwd met Nele Haesebrouck en twee achterkleinzonen Berre en Robbe.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen