15.3 C
Knokke-Heist
5 augustus , 2021

HomeSportMarieke Blomme zwemt de kust af voor het goede doel

Marieke Blomme zwemt de kust af voor het goede doel

Marieke Blomme (40) doet op maandag 16 augustus een gooi naar het wereldrecord Belgian Coast Swim. Met de recordpoging wil de sportcoach het goede doel steunen. Voor het wereldrecord moet Marieke 67 kilometer non-stop zwemmen van De Panne tot in onze gemeente.

Het huidige record staat op 23u19min58sec. maar Marieke Blomme wil de kustlijn afzwemmen in 18 uur tijd. “De focus om de hele afstand in 18 uur af te leggen is, gelet op de getijdenstroom, niet helemaal uit de lucht gegrepen. Zo start ik de eerste 6 uur met stroom mee en heb ik hopelijk slechts één keer, maar dan wel 6 uur aan een stuk, stroom tegen”, zegt Blomme. 

De recordpoging is bedoeld om de aandacht te vestigen op gelijke kansen in de sport voor iedereen. De Belgian Coast Swim steunt zo twee vzw’s: The Homestretch Foundation zet zich in voor gelijke kansen voor vrouwen in sport. De andere vzw die wordt gesteund is Snowbility. Zij maken wintersporten mogelijk voor mensen met een fysieke beperking. Elke donatie gaat integraal naar de vzw’s, verdere kosten draagt Marieke Blomme zelf. 

Blomme begint op 16 augustus om 5 uur ’s morgens aan de recordpoging in De Panne. De aankomst is, mits goede weersomstandigheden, verwacht om 23 uur in Knokke-Heist.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers