7.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Marinebasis Zeebrugge tijdens Openbedrijvendag

Na twee dagen drone races op heel hoog niveau, vond zondagnamiddag de prijsuitreiking plaats voor het DJ-podium. De uiteindelijke winnaar, de heer Costa, kreeg de prijs uit handen van de Commandant Bergez. Een dikke proficiat aan de winnaar, maar ook proficiat aan alle deelnemers voor een schitterend weekend aan spektakel in onze sporthal!

“Navy TECHNOFest 2022”: De Marine en zijn partners bouwen de basis om tot een waar festivalterrein

De driehoek Oostende – Zeebrugge – Brugge en bij uitbreiding West- en Oost-Vlaanderen wordt binnenkort de hub van (West-)Europa voor wat betreft de drone technologie en ontwikkeling. Dronefabrieken, opleidingsscholen en campussen van hogescholen en universiteiten worden op deze locaties opgericht om deze technologie verder uit te bouwen en te ontwikkelen.

Om hier alvast op te anticiperen en een jaarlijks recurrent gerenommeerd event te creëren, zet de Marine samen met zijn partners nu al voor de derde editie volop in op de nieuwste technologieën betreffende de inzet van drones (onderwater-, oppervlakte- en luchtdrones) in het maritieme milieu. 

Waar we voor staan

De meest innovatieve robotgestuurde oplossingen voor het ruimen van springtuigen op zee zullen in de komende jaren geïntegreerd worden aan boord van de toekomstige vaartuigen en worden nu reeds aan het grote publiek voorgesteld. Om alles nog sensationeler en aantrekkelijker te maken wordt tijdens het volledige weekend de basis opengesteld in een heuse festivalstijl: concerten, DJ sets, dynamische demonstraties, dronecompetities en foodtrucks.

We denken uiteraard ook aan onze ecologische voetafdruk en gaan een zonnepanelenpark opzetten om zo een groot deel van onze energiebehoefte duurzaam te genereren. Kortom alles om jullie een onvergetelijke beleving aan te bieden. We gaan deze editie nog meer inzetten op totaalbeleving voor de bezoeker met vele interactieve podia.

Wat we doen

De basis was afgelopen weekend onderverdeeld in een Main Stage A.K.A. “Techno Village” (de enorme scheepsloods) en vier andere podia waar onze hoogtechnologische partners het beste van zichzelf zullen demonstreren en aanbieden:

 • The Pitt
 • DEMO(n)Ville
 • DRONEFEST
 • P.O.N.R. (Point Of No Return)
Wat je zeker niet mocht missen

Een kleine greep in de standen die zullen vertegenwoordigd zijn:

 • Virtuele schietstand
 • Game development set up
 • Initiaties dronevliegen, droneraces
 • Rondleidingen aan boord van marineschepen
 • Concerten en DJ sets
 • Wedstrijden gevechtszwemmen door/voor de bezoekers
 • Zelfs een heuse “bouw zelf je drone/missile en beëindig een opgelegd parcours” contest!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen