donderdag, februari 29, 2024
HomeKnokke-HeistMarleen Danneels Bekroond tot Sire bij de Noordschutters

Marleen Danneels Bekroond tot Sire bij de Noordschutters

In een opwindende wedstrijd bij de Noordschutters, een afdeling van de Koninklijke Gilde Sint Sebastiaan in Knokke, heeft Marleen Danneels de titel van Sire voor het jaar 2023 veroverd. Deze prestigieuze erkenning volgde na een intense competitie waarbij zevenentwintig deelnemers streden om de hoofdprijs.

De competitie, die bestond uit drie schoten per schutter gericht op de hoofdvogel, zag een hevige strijd tussen twee kundige schutters: August Degrande en Marleen Danneels. Beiden slaagden erin de hoofdvogel naar beneden te halen, maar het was Danneels die de uiteindelijke strijd won en zich verzekerde van de titel.

Jens Moreeuw, die de competitie sterk begon door als eerste een vleugel van de hoofdvogel neer te halen, werd bekroond tot de nieuwe Baljuw. De vaardigheden en precisie die tijdens het evenement werden getoond, zijn een weerspiegeling van de rijke schiettradities die de Koninklijke Gilde Sint Sebastiaan in ere houdt.

Het evenement is niet alleen een tentoonstelling van schietvaardigheid maar ook een viering van gemeenschap en traditie. Deze titels zijn een jaar lang geldig en worden hoog aangeschreven binnen de gemeenschap van Knokke en de schuttersgilden in het algemeen.

De Koninklijke Gilde Sint Sebastiaan staat bekend om haar rijke geschiedenis en bijdrage aan het behoud van cultureel erfgoed. Met deze jaarlijkse competitie blijft de gilde een centrale rol spelen in het bevorderen van gemeenschapszin en het vieren van lokaal talent.