zondag, april 14, 2024
HomeKnokke-HeistMassale Kettingbotsing op A11 bij deelgemeente Ramskapelle Door Winterse Omstandigheden

Massale Kettingbotsing op A11 bij deelgemeente Ramskapelle Door Winterse Omstandigheden

Onze gemeente is woensdagmiddag opgeschrikt door een grootschalige kettingbotsing op de A11. Dit incident, gebeurd in de buurt van de Heistlaan, was een direct gevolg van een plotselinge hagelbui en sneeuwval, wat leidde tot verraderlijke rijomstandigheden.

De gevolgen van het ongeval waren aanzienlijk: de snelweg werd tijdelijk volledig afgesloten, waardoor er lange files ontstonden tot in Knokke. Hulpdiensten waren snel ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen en hulp te bieden. Drie personen liepen verwondingen op en werden voor behandeling naar lokale ziekenhuizen vervoerd.

Getuigenissen van omstanders en betrokkenen werpen licht op de situatie. Een lokale inwoner merkte op: “De A11 is berucht. Bij regenweer gebeuren hier vaker ongelukken. Het lijkt wel alsof de weg extra glad wordt.” Deze uitspraak weerspiegelt de langdurige zorgen over de veiligheid van dit deel van de snelweg, vooral tijdens ongunstige weersomstandigheden.

Een andere getuige, die het ongeval zag gebeuren, deelde zijn ervaring: “Het was angstaanjagend. Auto’s en vrachtwagens gleden over de weg en botsten op elkaar. Het ging allemaal zo snel, en het was duidelijk dat het slechte weer een grote rol speelde.”

Deze getuigenissen benadrukken het belang van extra voorzichtigheid bij slecht weer en de noodzaak voor verbeterde veiligheidsmaatregelen op deze specifieke weg. Lokale autoriteiten hebben aangegeven de situatie te onderzoeken en waar nodig maatregelen te nemen om de veiligheid te verhogen.