18.3 C
Knokke-Heist

Masterplan Saeftinghe Oostkust: efficiëntie en duurzaamheid voorop

De Scholengemeenschap Saeftinghe Oostkust heeft vrijdag een ambitieus plan onthuld om tegen 2030 hun onderwijsstructuur efficiënter en duurzamer te maken. Voorzitter Patrick Proot heeft aangegeven dat er een nieuw schoolgebouw zal komen in Duinenwater en het aantal vestigingen zal afnemen van twaalf naar acht. Dit alles in het licht van de dalende leerlingenaantallen en de impact van de energiecrisis op het onderwijs.

De Scholengemeenschap Saeftinghe Oostkust heeft een masterplan ontwikkeld met als doel om tegen 2030 efficiënter te werken en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan de strijd tegen de energiecrisis. “We willen efficiënter gaan werken en tegelijkertijd de impact op het milieu minimaliseren”, aldus voorzitter Patrick Proot.

Om dit te bereiken, zal er een nieuw schoolgebouw komen in Duinenwater, dat volledig gericht zal zijn op duurzaamheid. Hierdoor zal het aantal vestigingen van twaalf naar acht afnemen. Dit is mogelijk door de dalende leerlingenaantallen in Knokke-Heist, waar de Scholengemeenschap Saeftinghe Oostkust actief is.

Schepen van onderwijs Bert De Brabandere heeft aangegeven dat hij de ontwikkelingen op de voet zal volgen. “Het is belangrijk dat we kijken naar de toekomst en dat we een efficiënte en duurzame onderwijsstructuur creëren, zeker in het licht van de dalende leerlingenaantallen”, aldus De Brabandere.

Een reportage van Erik Hollé & Carlos Longueville – Hoofdredactie Geert Deman meer op www.kneistitv.be

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen