17.6 C
Knokke-Heist

Mathieu van der Poel: De Fietsende Feniks, Klaar om de Baloise Belgium Tour en Knokke-Heist te Veroveren

De Baloise Belgium Tour (14-18 juni) kon zonet een nieuwe ster aan haar deelnemersveld toegevoegen. Mathieu van der Poel, de Nederlandse wielrenner van Alpecin – Deceuninck, zal voor de vierde keer aan de start van de Belgische rittenwedstrijd naar Knokke-Heist.

Mathieu van der Poel, de winnaar van de voorjaarsklassiekers Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix, zal de Baloise Belgium Tour gebruiken als opstapje naar zijn deelname aan de Ronde van Frankrijk. Van der Poel heeft een indrukwekkende staat van dienst in deze vijfdaagse Belgische rittenwedstrijd. Na een zesde plaats in het eindklassement in 2015, behaalde hij in 2017 in Moorslede, West-Vlaanderen, zijn tweede overwinning op de weg.

“Ik ben blij dat ik weer in eigen land kan racen”, zegt Van der Poel over zijn deelname. “De Baloise Belgium Tour is een race die me enorm aanspreekt. Ik zal er ook een aantal teamgenoten uit onze Tourselectie tegenkomen, waaronder Jasper Philipsen. We zullen zien wat we voor elkaar kunnen betekenen.”

Christophe Impens, van organisator Golazo, is trots op Van der Poels deelname. “Met zijn eerdere deelnames aan de Baloise Belgium Tour, de Benelux Tour en vele van onze cyclocrossen, mogen we Mathieu toch wel een kind van het huis noemen. We zijn erg blij dat hij bij ons start. Het bewijst ook dat de Baloise Belgium Tour een goede voorbereiding is voor de Tour. We hopen stiekem dat hij ook het eindklassement op 18 juni als doel stelt…”

In juni zullen acht WorldTour-teams aan de start van de Baloise Belgium Tour verschijnen. Naast Van der Poel hebben ook zijn teamgenoot Jasper Philipsen, Yves Lampaert en Fabio Jakobsen (Soudal – Quick Step) en Caleb Ewan (Lotto Dstny) hun deelname bevestigd.

Voorafgaand aan de Baloise Belgium Tour zal Mathieu van der Poel op zaterdag 10 juni ook aan de start verschijnen van Duracell Dwars door het Hageland, een manche van de Lotto Cycling Cup. Van der Poel heeft goede herinneringen aan deze race, gekenmerkt door een parcours over onverharde wegen en bospaden. In 2017 won hij voor Taco van der Hoorn en Van Aert.

“Gezien mijn achtergrond in het veldrijden, zou ik ook nu een belangrijke rol moeten kunnen spelen”, zegt Van der Poel. Vorig jaar was de overwinning op de Citadel van Diest voor Van der Poels team- en landgenoot Oscar Riesebeek. Maar wie zal er dit jaar zegevieren in onze gemeente?

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen