Home Sport Matthieu Bonne gaat zwemmen van Knokke-Heist tot De Panne

Matthieu Bonne gaat zwemmen van Knokke-Heist tot De Panne

Matthieu Bonne is klaar om van Knokke-Heist naar De Panne te zwemmen. Je kon eerder al in onze krant lezen over de plannen van Matthieu, maar nu komt de start echt in zicht. De laatste trainingssessie voor zijn recordpoging, eind augustus, is goed meegevallen. Tijdens die laatste training zwom hij maar liefst 15 uur non-stop. “Ik zwom van Nieuwpoort naar De Haan en terug”, zegt hij. “Dat is een volledige simulatie, goed voor 54 kilometer. Ik ben er klaar voor om als eerste de hele kustlijn af te zwemmen.”

Trainingsessie van 15 uur en 54 km op zee!!
Finale test geslaagd! Gisteren zwom ik van Nieuwpoort naar De Haan en terug. Een volledige simulatie op zee, goed voor 15 uur en 54 km zwemmen. Bedankt aan mijn topteam voor deze geslaagde trainingsdag. Nog 10 dagen!

Matthieu Bonne uit Bredene slaagde er vorig jaar in om als 18de Belg ooit het Kanaal over te zwemmen. Hij maakte de oversteek van Dover naar Noord-Frankrijk in 12 uur en 47 minuten. Het is niet zijn enige huzarenstukje. Hij beklom ook al de Matterhorn in Zwitserland en nam deel aan de Marathon des Sables. En natuurlijk kennen we hem van het Eén-programma “Kamp Waes”.

Matthieu heeft een nieuwe extreme uitdaging. “Ik wil proberen om als allereerste ooit heel de Belgische kust solo en non-stop af te zwemmen. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien eenvoudig, maar niets is minder waar. De afstand tussen De Panne en Knokke is 67 kilometer, maar in werkelijkheid zal het veel meer worden door de getijden en de stromingen”.

Tussen 26 en 30 augustus staat de recordpoging op het programma. “Ik zal in Knokke-Heist vertrekken, met de stroming mee. Tegen dat het donker wordt, zal ik stroming tegen hebben. Het voordeel is dat ik dan niet zal zien dat ik niet of nauwelijks vooruit geraak. Later draait de stroming dan weer richting De Panne.”

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Leven Zoals Het Is Knokke-Heist

Elke week stelt de dienst Burgerzaken van de gemeente een overzicht op van de geboorten, huwelijken en overlijdens van alle betrokken burgers die geen...

Rouwbericht: Luc De Groote, voormalig directeur marketing bij de dienst Toerisme van Knokke-Heist

Luc De Groote, voormalig directeur marketing bij de dienst Toerisme van Knokke-Heist is op zondag 22 november 2020 op 65-jarige leeftijd in Gent overleden aan een slepende...

Het kerstseizoen bij de lokale omroep van Knokke-Heist start op 7 december

Het kerstseizoen bij de lokale omroep van Knokke-Heist start op 7 december! Niemand minder dan Mr. Christmas Michael Bublé opende met één van zijn...

Recente reactie van onze lezers