17.6 C
Knokke-Heist

MDK Creëerde een Veiliger en Aantrekkelijker Vlaamse Kust in 2022

In 2022 stond het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) er weer sterk. Ondanks uitdagingen rond energie, logistiek en veiligheid werden er veel projecten uitgevoerd die de Vlaamse kust nog veiliger en aantrekkelijker maakten. Het Masterplan Kustveiligheid, dat de bescherming tegen zware stormen en vloed bevat, werd duurzaam aangepakt.

In samenwerking met lokale besturen werden 10.520 m² helmgras geplant en experimenten met een “duin voor dijk” werden uitgevoerd. Ook werd er een onderzoeksdijk verder afgewerkt, samen met het Waterbouwkundig Laboratorium en het Vlaams Instituut voor de Zee. In Blankenberge werd een stormmuur rond de jachthaven voltooid en groen licht gegeven voor een strekdam. In Nieuwpoort werd een betonnen drempel geplaatst en op verschillende kustlocaties verfraaiden en versterkten we de dijk en het strand.

Het Maritiem Reddings-en Coördinatiecentrum sloot het jaar af met 369 incidenten en meer dan 1,4 miljoen m³ zand werd verplaatst. Het is duidelijk dat MDK in 2022 zijn rol als agentschap voor de maritieme dienstverlening en kust zeer serieus nam.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen