vrijdag, mei 27, 2022
14 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Mee op kamp met Vlot

Met Multifunctioneel Centrum Het Vlot organiseert in samenwerking met de gemeentelijke Jeugddienst voor het vierde jaar op rij aangepaste vakantieopvang in ‘t Schap in de de Vrièrestraat in Heist. Voor de periode van 4 tot en met 20 juli 2022 zorgen de medewerkers voor kindjes die niet terecht kunnen in reguliere vakantieopvang of die nood hebben aan extra zorg, voor een leuk kampje met creatieve activiteiten, kookactiviteiten, aangepaste uitstapjes…  

De kinderen worden professioneel ondersteund door begeleiding vanuit Het Vlot, aangevuld met enthousiaste jonge begeleiders. Heb je interesse, zin om aan dit mooie project mee te werken, neem dan zeker contact op met Het Vlot. Kan je slechts 1 week meehelpen, ook zeker welkom. Je werkt van maandag tot vrijdag elke dag van 8.30 tot 16.30 uur.  

In 2019 is de jeugddienst in samenwerking met Brick by Brick een pilootproject gestart rond vakantieopvang voor kinderen, uit of verbonden met Knokke-Heist, die omwille van hun beperking of ondersteuningsnood geen plaatsje vinden in het reguliere opvangaanbod. De organiserende/uitvoerende partner is Het Vlot. Dit is een therapeutisch kinderdagverblijf voor kinderen tussen 0 en 12 jaar met een motorische, fysische of meervoudige handicap in Heist. In 2020 nam het gemeentebestuur, na positieve evaluatie, de volledige kosten over (3.500 euro per jaar/kamp). Het kamp blijft doorgaan drie weken in juli met 5 tot 6 plaatsen per week (afhankelijk van de problematieken/zorgnood.) De locatie ’t Schap wordt ter beschikking gesteld en het kamp is elke week volzet. Voor de zomer van 2021 werd een extra jobstudent aangesteld en werd het budget een eerste keer opgetrokken naar 4.500 euro.  

Dit jaar werd opgemerkt dat de capaciteit al bereikt was in maart 2022. Hierdoor kon een kindje met een zorgproblematiek en een grote nood aan vakantieopvang niet de volledige 3 weken deelnemen. In overleg met Het Vlot werd er gekeken om de capaciteit op te trekken van 6 naar 8 kinderen dankzij ondersteuning van één extra jobstudent voor de drie weken. Er werd dan ook gevraagd dat het budget van 4.500 euro omhoog getrokken wordt naar 6.000 euro.  Het college ging in zitting van 1 april 2022 principieel akkoord met deze verhoging. In die zin werd een tweede addendum aan de samenwerkingsovereenkomst opgemaakt. Aan de gemeenteraad van 28 april wordt de aangepaste samenwerkingsovereenkomst ter goedkeuring voorgelegd.   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen