zondag, april 21, 2024
HomeZoute.StyleMega-Investering voor Cloudsoftware Start-ups: Gentse Tech Scene Bruist met Kneistse links

Mega-Investering voor Cloudsoftware Start-ups: Gentse Tech Scene Bruist met Kneistse links

In een spectaculaire zet die de Gentse techwereld op zijn grondvesten doet schudden, heeft Pieterjan Bouten, de visionaire medeoprichter van Showpad, een kolossale kapitaalinjectie van 25 miljoen euro veiliggesteld. Dit geld, afkomstig van een indrukwekkend roster aan technologieondernemers en gefortuneerde Belgen, is bedoeld om de lancering van een reeks nieuwe software-as-a-service (SaaS) bedrijven te financieren. Onder de investeerders bevinden zich zwaargewichten en plusinwoners zoals Marc Coucke, Filip Balcaen, en Françoise Chombar, wat de onderneming een aureool van succes en expertise geeft.

Een Entourage van Talent en Kapitaal

Entourage, gedoopt door Bouten zelf, staat klaar om de tech scene te verrijken met frisse, innovatieve bedrijven. Deze start-upstudio, geleid door voormalige Showpad managers Maarten Mortier en Evert Beeckman, heeft al meer dan 65 investeerders aangetrokken, waaronder namen als Louis Jonckheere en Peter Minne. Dit illustreert de brede steun en het vertrouwen in Boutens visie, die zich niet alleen richt op het investeren in bestaande start-ups, maar vooral op het vanuit het niets opbouwen van nieuwe ondernemingen.

Entourage’s eerste investeringen omvatten drie Gentse bedrijven: Henchman, Aikido, en NineID, die elk tussen de 300.000 euro en 2 miljoen euro ontvingen. Dit geeft blijk van een strategische focus op de ontwikkeling van SaaS-oplossingen, exclusief buiten de hardware sector. Deze zet positioneert Entourage als een cruciale speler in de voortdurende expansie van de Gentse digitale ondernemersgemeenschap.

Een Visie met Impact

Het initiatief van Bouten is meer dan alleen een financiële onderneming; het is een visie op het stimuleren van innovatie en ondernemerschap binnen de SaaS-industrie. Door zich te concentreren op het creëren van nieuwe bedrijven, bevordert Entourage een cultuur van creativiteit en durf, waarbij de nadruk ligt op het oplossen van echte problemen met geavanceerde cloudsoftware.

Met een dergelijk ambitieus project aan de horizon is de Gentse tech scene getuige van een ongekende golf van enthousiasme en mogelijkheden. Pieterjan Bouten en zijn Entourage bewijzen eens te meer dat Gent een broeinest is voor digitale innovatie en ondernemerschap. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de SaaS-industrie, met Entourage aan het roer van deze opwindende nieuwe ondernemingen.

In een bruisende beweging richting de toekomst, is het duidelijk: Entourage en zijn achterban staan klaar om de techwereld te transformeren, één innovatieve start-up tegelijk.