vrijdag, mei 27, 2022
14 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Mensen willen graag weer muziek op het strand

De strandbars in Knokke-Heist mogen al twee jaar geen muziek meer draaien. Dat heeft het gemeentebestuur beslist in 2019.

Toen was er af en toe overlast door de luide muziek van de bars op strand. Daarop verbood wijlen burgemeester Graaf Leopold Lippens dj’s. Kort nadien was alle muziek verboden, zelfs een simpele radio. Een aantal uitbaters zich niet aan de afspraken, met die beslissing als gevolg. Het verbod is permanent en er zijn geen uitzonderingen, zei Lippens toen. Maar tijd brengt soms ook wat meer inzicht.

Via Facebook Knokke-Heist was er deze week een bevraging, daaruit bleek al vlug dat nog steeds zo’n 75% liever wel muziek te horen krijgt op het strand. 24% liever niet 1% had geen mening.

“Wij, als Stranduitbaters, staan vol onbegrip voor deze regel, zegt Olaf Jacobs. Niet van deze tijd. Ondertussen, na twee corona jaren zou een boost ons echt deugd doen. Wij leven echt van de zon en in België is dat al moeilijk genoeg. Bij bewolkt of regen komt er nu niets meer binnen. In 2019, toen er wel nog muziek mocht, hadden we op die minder zonnige dagen alsnog klanten die kwamen nuttigen. Dat hielp ons door een lange winter zonder inkomsten. Het wordt nu steeds moeilijker, zonder sfeer. Personeel is al meer dan gehalveerd en investeringen worden moeilijk. Dagelijks vragen mensen waarom er geen muziek kan.. zou toch veel aangenamer zijn.. Zoveel mensen willen het terug. De klant zou blij zijn en wij ook”, besluit stranduitbater Olaf Jacobs van Siësta Beach.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen