HomeKnokke-HeistMet de Minder Mobielen Centrale naar het vaccinatiecentrum... het kan

Met de Minder Mobielen Centrale naar het vaccinatiecentrum… het kan

De Minder Mobielen Centrale is een dienstverlening die binnen onze gemeente aangeboden wordt door het Sociaal Huis. Het doel is om verplaatsingsmogelijkheden aan te bieden aan mensen met een laag inkomen en/of een beperkte mobiliteit. Want het is niet altijd voor iedereen zo gemakkelijk om ergens te geraken. Een rit bij de mindermobielencentrale kost normaal gezien 0,3 euro per gereden km + 2 euro bijdrage per rit voor niet vaste MMC- cliënten. Voor vaccinatieritten betaalt het OCMW van Knokke-Heist de kost van 2 euro voor dit “mini-lidmaatschap” aan Taxistop, de organisatie waar onze Minder Mobielen Centrale aan verbonden is. 

Je kan een rit aanvragen bij de Minder Mobielen Centrale voor een familiebezoekje, boodschappen te doen, naar de kapper of naar het vaccinatiecentrum te gaan. Vaak gaat het om oudere mensen of personen met een handicap maar weet dat inwoners met een laag inkomen, die zich bijvoorbeeld geen wagen of taxi kunnen veroorloven, ook beroep kunnen doen op deze dienst. Er staat dus geen leeftijd op het gebruik, enkel de inkomensbeperking wordt bekeken.  

Dus… ben je opgeroepen voor je coronaprik, laat je beperkte mobiliteit je niet verhinderen om in het vaccinatiecentrum Molenhoek te geraken. Contacteer, minstens 48 uur op voorhand, het vaccinatiecentrum. Dit laat de centrale toe om een geschikte chauffeur te vinden. Op het afgesproken tijdstip komt de chauffeur jou ophalen aan je woonplaats en verzorgt het gevraagde traject. 

Voor meer info:  

T 0800 11 151 – vaccinatiecentrum@knokke-heist.be 

Vaccinatiecentrum Knokke-Heist | Knokke Heist 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers