Home Zwinregio Zeebrugge Met klasbubbel op strandbbq

Met klasbubbel op strandbbq

0

Het is voor de laatstejaars van VTI Zeebrugge een heel bijzonder jaar geweest. Eerst werd hun 100-dagen geannuleerd , een feest waar ze ongelooflijk naar uitkeken. Daarna viel ook hun afstudeerreis, Ardennenstage en GIP-verdediging in het water.

Terwijl de andere leerjaren allemaal een ontspannen terugkommoment kregen, volgden de laatstejaars heel gedisciplineerd les. 

Toen ook bleek dat de proclamatie er moest aan geloven en verplaatst werd naar augustus, dook snel de vraag op: hoe kunnen we coronaproof afscheid nemen van onze laatstejaars?

Als school voor wetenschap, techniek en zorg aan zee, vonden we het antwoord aan zee: het strand van Zeebrugge.

Alle laatstejaars werden vrijdag per klasbubbel uitgenodigd voor een strandbbq. Het strand is groot genoeg om de bubbels ver genoeg van elkaar te laten zitten, elke bubbel kan gemakkelijk worden afgebakend en bovendien gaat alles door in openlucht. Na een risicoanalyse kreeg het VTI Zeebrugge van Stad Brugge een vergunning, slagerij Dirk zorgde voor last minute bestelling en de surfclub Icarus sprong mee op de kar om logistiek te ondersteunen. In totaal worden 12 zones afgebakend waar de leerlingen in groepjes van 10 het schooljaar elk in hun bubbel afsluiten en zo rondt VTI Zeebrugge het wel heel bijzonder schooljaar af met de langste strandbbq op het langste strand van Zeebrugge.