HomeCultuurMet Sea Fun gratis naar Unknown Masterpieces en Morowa

Met Sea Fun gratis naar Unknown Masterpieces en Morowa

Unknown Masterpieces.

In de editie 2021 brengen we 10 te ontdekken fototalenten naar buiten. De aangewende beeldcultuur van de verschillende fotografen is daarbij totaal verschillend omdat de beeldmakers aan storytelling doen die duidelijk uiting geeft van een weloverwogen denkproces. Dat moet ons toelaten in deze moeilijke tijden tot introspectie te komen, onze levensloop een andere richting te geven. De bezoeker wordt uitgenodigd zijn eigen waarheid in te vullen, de eventuele desoriëntatie weg te schuiven en een positieve dialoog op te zetten met poëtische schoonheid die de weg baant naar een bevredigd gevoel en een optimistische toekomst.

Deelnemende fotografen:

Bert Daenen, Olympe Tits, Giannina Urmeneta Ottiker, Leen Brands, Anne Verrassel, Charlotte Mariën, Karel Mus, Hannah Moens, Heleen Van Maele, Emilie Bonjé.

Curatoren:

Stephane Verheye & Freddy Van Vlaenderen.

Morowa – Sylvia Jones.

Sylvia Jones (Knokke-Heist °1972)

Na een succesvolle carrière van 23 jaar als gelauwerd portretfotografe was Sylvia toe aan een nieuwe uitdaging. Ze besloot zich volledig toe te leggen op haar eigen, persoonlijk werk.

Met haar empathisch oog creëert ze een unieke fotografische taal gekenmerkt door sterke composities, een bijzondere finesse en een grote levensvreugde. Je kan als het ware in de ziel van de geportretteerde kijken.

De voorbije jaren reisde ze meerdere malen naar Afrika waar haar man Tom D. Jones werkt aan een nieuw project. Ze kreeg er een mateloze bewondering voor donkere vrouwen met hun pikzwarte, bijna fluwelen huid, die niet weg te denken zijn uit de Afrikaanse cultuur.

Dit resulteerde in de reeks ‘Morowa’ dat ‘Koningin’ betekent.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers