Home Knokke-Heist Mieke Haeck mocht democratische presidentskandidaat Joe Biden ondervragen

Mieke Haeck mocht democratische presidentskandidaat Joe Biden ondervragen

De uit onze gemeente afkomstige Mieke Haeck, die al  bijna 15 jaar in de VS woont, was zaterdag vannacht een van de mensen die een vraag konden stellen aan de Democratische presidentskandidaat Joe Biden. Op zich niet zo vreemd want onze uitgeweken stadsgenote is al een tijdlang campagne aan het voeren voor Biden en is ook wel politiek actief in Penn State in Pennsylvania.

Ze vroeg de presidentskandidaat wat hij bereid was te doen voor transgenders zoals haar dochter. Biden maakte zich sterk dat hij de discriminerende maatregelen die onder huidig president Donald Trump genomen werden, zal terugschroeven.

Het was niet echt een debat tussen Donald Trump en Joe Biden. Wegens de besmetting van Trump eerder hielden beide kandidaten apart een “town hall meeting” waar mensen in de zaal vragen konden stellen.

Een van de mensen die vragen konden stellen aan de Democratische presidentskandidaat Joe Biden, was dus onze gewezen stadsgenote en fysiotherapeute Mieke Haeck die woont en werkt in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Dat is mogelijk de staat waar bij de presidentsverkiezingen van 3 november de beslissing zal vallen.

Mieke Haeck sprak uit eigen ervaring, een van haar twee dochters is transgender. Ze had het over de discriminerende maatregelen die huidig president Donald Trump genomen heeft tegenover transgenders en LGBTQ-mensen in het algemeen. Zo kunnen die niet langer dienen in het leger en heeft Trump maatregelen die discriminatie moeten tegengaan, afgezwakt of ingetrokken. Haeck wou weten of en hoe Joe Biden van plan was om daaraan te verhelpen.

Voor Joe Biden was het duidelijk: hij beloofde om meteen de wet te veranderen en de discriminerende decreten in te trekken als hij president zou worden. Hij herinnerde zich hoe hij als kind twee mannen elkaar zag kussen, waarop de vader van Biden dat als volgt verklaarde: “Joey, die houden van elkaar”. Er zou geen enkele discriminatie mogen bestaan, ging Biden verder. Volgens hem is het onaanvaardbaar dat er dit jaar al zeker 17 zwarte transgendervrouwen vermoord zijn, gewoon omdat ze zo zijn. “Er zou geen enkele reden mogen zijn om uw dochter haar rechten te ontzeggen om te zijn wie ze is”, besloot Biden.

- Advertisment -

Lees ook dit

De jaarlijkse cijfers achter de Kneistikrant en de media in het algemeen

De Vlaamse Regulator voor de Media, de onafhankelijke toezichthouder voor de Vlaamse audiovisuele media, publiceert vandaag het rapport ‘Mediaconcentratie in Vlaanderen 2020’. Het gaat...

GBS Het Anker bekroond met Verkeer op School-medaille

De gemeentelijke basisschool Het Anker uit Knokke-Heist werd onlangs door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) beloond met een gouden Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning...

Fransman komt (brom) fietsen stelen in Knokke-Heist

De lokale politie Damme/Knokke-Heist pakte afgelopen dagen een 25-jarige Fransman op voor verschillende bromfiets- en fietsdiefstallen in Knokke-Heist. Het politieteam kwam de verdachte ​begin...

Het Weer in Knokke-Heist en de Zwinregio

De dag start betrokken met wat motregen of lichte regen, daarna blijft het droog maar er verschijnen weinig of geen opklaringen. Nevel en plaatselijk...

Recente reactie van onze lezers