HomeRechtbankMilde straf voor tiener die "softgun" trok

Milde straf voor tiener die “softgun” trok

Een 19-jarige stadsgenoot riskeert volgens HLN een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar voor een brutale overval op een 17-jarige jongen in onze gemeente. Samen met een minderjarige zette S.V. een pistool tegen het hoofd van het slachtoffer. Ze eisten geld, maar moesten vluchten door de tussenkomst van iemand uit de buurt.

Onze Lokale politie was vorig jaar op 9 augustus omstreeks 1u30 snel ter plaatse en kon S.V. en de minderjarige even verderop arresteren. Bij een fouillering troffen ze een airsoftwapen aan. “De beklaagde gaf de feiten uiteindelijk toe, maar legde het initiatief ervoor bij de minderjarige. Onderzoek wees uit dat hij veel interesse toonde voor vuurwapens. Vanuit een gevoel van stoerheid wellicht. Door z’n nog jeugdige leeftijd vorder ik 1 jaar cel, gekoppeld aan voorwaarden.”

S.V. zat na de feiten volgens de krant Het Laatste Nieuws een maand in voorhechtenis. Volgens z’n advocaat ging het om een eenmalige jeugdzonde. “Mijn cliënt is niet de crimineel in spe”, pleitte hij. “Het is blijkbaar een hype onder jongeren om met softguns te schieten op blikjes. Ze filmen elkaar zelfs. Heeft mijn cliënt teveel cowboyfilms gekeken? Ik weet het niet. Wie de voortrekker was bij deze feiten heeft ook geen belang, al denk ik wel dat het toch eerder de minderjarige was die het initiatief zal genomen hebben. Hij was ook de man die het slachtoffer bedreigde met het pistool.” De minderjarige werd na de overval ter beschikking gesteld van de jeugdrechter. Zijn kompaan kent op 16 april z’n straf tijdens de zitting in de Brugse Rechtbank.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers